Steppen Tegen Kanker levert maar liefst 420.000 euro op

3 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP/Alpe d’Huez - Het stepevenement SteppenTegenKanker , met Hoofddorpse deelname, is bijzonder succesvol verlopen. Ondanks de harde wind op de Alpe d'Huez heeft de actie een recordbedrag van 420.000 euro opgehaald voor de kankerbestrijdings-stichting STOPhersentumoren.nl.

Aan de actie/wedstrijd deden maar liefst 119 steppers mee - alle deelnemers wisten de finish al steppend te bereiken. Onder hen Robert Schoemacher en de directeur ICT van Rabobank Nederland René Steenvoorden. Van de 119 deelnemers wist één stepper de berg vier te beklimmen en hebben 18 deelnemers de berg twee keer opgestept. Eelko L'Abee, was binnen in 1 uur en 19 minuten, en haalde het nieuwste Alpe d' Huez steprecord. De oudste deelnemer was 65 jaar en de jongste 13 jaar.

Doel van SteppenTegenkanker is om met de opbrengst onder andere Immunotherapie naar Nederland te halen. Stichting STOPhersentumoren.nl maakt het UMS St. Radboud te Nijmegen mogelijk om deze therapie op wetenschappelijke wijze te introduceren in Nederland. Met het sponsorbedrag kan over twee tot vier jaar de Nederlandse hersentumorpatiënt deze veelbelovende behandeling in Nederland krijgen en hoeft hij hiervoor niet meer naar het buitenland af te reizen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie