Winst UNO heeft zwart randje

9 september 2010 om 00:00 Sport

Zaterdagvoetbal

HOOFDDORP - Op een mooie nazomerdag was het aan de Bennebroekerweg 600 van vroeg af aan een drukte van jewelste. Veel jeugdwedstrijden en als toetje de eerste thuiswedstrijd van zaterdag 1 in de vierde klasse onder leiding van Edwin van Maas. Een overwinning op het uit de derde klasse gedegradeerde HBC zou een mooie afronding zijn van de openingsdag op Sportpark De Deugd.

Tot en met de eerste helft van de seizoensopening was er letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Het geroutineerde HBC werd vanaf de aftrap onder druk gezet. In de zesde minuut leverde dat al succes op: een voorzet van Kevin Maduro werd door Danny Kotey doeltreffend koppend afgerond: 1-0. Een vrije trap van Leon van Dijk werd door Sebastiaan van Dijk net niet bij de tweede paal binnen gewerkt, een run van Kevin Maduro over 70 meter leverde een schot tegen de paal op. Alain Dergic raakte de buitenkant van de paal en een schot uit de tweede lijn van Thomas Groeneveld werd ten koste van een corner gekeerd. Pas na een halfuur spelen werd HBC voor de eerste keer gevaarlijk. Daarna was HBC een kleine tien minuten de betere ploeg, UNO vergat even te voetballen. In de 38e minuut stelde Danny Kotey Kevin Maduro in staat om voor de 2-0 aan te leggen: via de rug van een tegenstander was het raak.

Nog voor rust liep UNO uit naar 4-0 dankzij een snelle spelhervatting van Leon van Dijk. Van Dijk vond Thomas Groeneveld en hij bereikte de wegsprintende Danny Kotey: 3-0. Na een prima actie van Alain Dergic kon Koen Freriks op slag van rust 4-0 scoren. Enige smetje was een gele kaart voor dezelfde Koen Freriks. Na rust was UNO zijn doelman veel dank verschuldigd, hij hield HBC zeker drie keer van een zeker lijkende treffer af. Toch werd het in de 57e minuut 4-1 dankzij een kopbal van dichtbij nadat de bal niet goed genoeg kon worden uitverdedigd. Twee minuten later ontving Koen Freriks zijn tweede gele kaart. UNO moest met tien tegen elf de voorsprong zien vast te houden en dat leek nog een zware opgave te kunnen gaan worden. Het liep allemaal heel anders.

Twintig minuten voor tijd werd invaller Martijn Mekawi het slachtoffer van een grove overtreding in het strafschopgebied. De bal ging op de stip, maar dat gaf geen enkele troost voor het lot van de ongelukkige Mekawi die met een dubbele beenbreuk na ruim een halfuur per ambulance het veld moest verlaten. De wedstrijd werd uitgespeeld, Kevin Maduro scoorde vanaf de stip 5-1, HBC scoorde eveneens vanaf de stip de 5-2 en Barry Tukker rondde een goede aanval op fraaie wijze af (6-2). Maar echt vrolijk was eigenlijk niemand meer na het trieste incident rond Martijn Mekawi.