Jong talent bij Dance & Ballet Company

6 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Dit seizoen staat jong talent bij de Dance & Ballet Company centraal: er zijn vakgerichte lessen voor kinderen van 7 tot 21 jaar. Het begint bij de klassieke selectiegroepen die iedere leerling meer uitdaging geven in een fijne hobby. Gedegen technische lessen vormen het platform van de school. Doorstroom naar de Nationale Ballet Academie of het Conservatorium wordt zo op prima wijze gerealiseerd. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn er verschillende spitzenlessen.

De Vooropleiding Dans geeft jongens en meiden vanaf 16 jaar klassieke en moderne basislessen zodat niet alleen het 'hoe' wordt uitgelegd maar vooral het 'waarom'. Deze zondagopleiding is open voor leerlingen uit heel Nederland die gewoon bij hun eigen dansschool blijven dansen. Het is echter fijn om in een klein groepje gericht les te krijgen. Naast de basislessen staat ook auditietraining centraal en worden de leerlingen eerlijk en respectvol individueel begeleid.

Streetdance en hiphop omvat het grootste gedeelte van de school. Vooral volwassenen zijn bij de dance & Ballet Company op hun plek. Zo zijn er lessen voor beginners en gevorderden en zelfs een wedstrijdteam voor de senioren. De lessen duren een uur tot anderhalf uur en zorgen zo voor een lekker afwisselende work-out in de week.

Voor kinderen verzorgen zij streetdance en showdancelessen vanaf 6 jaar. Deze lessen omvatten nog de nodige dosis techniek en muzikale vorming zodat daar niet te snel aan voorbij gegaan wordt. De lessen worden op de laatste hits, eigentijds en eigenwijs gegeven.

Musicalles is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar: naast dans wordt er veel gezongen en gespeeld. Drama- en speloefeningen halen vooral de meer teruggetrokken leerlingen uit hun schulp en helpt hen bij het vormen van zelfvertrouwen. Op de woensdagmiddag wordt het musicaluur tevens als duo uur aangeboden: kinderen worden dan met limonade een hele middag verzorgd.! Uiteraard wordt er aan een speciale musicalvoorstelling gewerkt waarin de kinderen ongeveer 45 minuten op het toneel staan.

Kleuters en peuters staan in het thema Angelina Ballerina aan de voordeur van de wereld van de dans; grove motoriek, coördinatie en dansexpressie staan centraal in deze vrolijke en dynamische les! Wanneer kinderen 6 worden kunnen zij kiezen voor klassiek ballet of een eigentijdse dansvorm maar tot die tijd wordt er een basis gelegd voor jaren dansplezier.

Naast klassiek ballet en eigentijdse danslessen bieden Dance & Ballet Company ook Pilates, Yoga, Modern jazz en moderne dans voor volwassenen. Binnen het seizoen switchen is daardoor geen probleem. Vooral streetdance met wat meer uitdaging vormt een welkome afwisseling in de week.

De studio is gelegen aan de Wijkermeerstraat 20, wordt uitsluitend gebruikt voor de Dance & Ballet Company en heeft voldoende parkeergelegenheid. Maandag 6 september zijn de proeflessen begonnen. Voor het lesrooster, lesgelden en overige informatie zie www.Dans-NU.nl of (06) 55 15 82 98.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie