‘Overlast hangjongeren bij basisschool De Klippeholm’

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens Bosma, tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen nog kandidaat voor Forza! Haarlemmermeer, gebruiken jongeren op het plein grote hoeveelheden softdrugs en alcohol. Als ‘dank’ laten ze wietzakjes en kapotte flessen achter, aldus de Hoofddorper. Daarnaast wordt de basisschool geplaagd door foutparkeerders op de momenten dat de leerlingen worden weggebracht en opgehaald.

Voorzitter Medezeggenschapsraad luidt noodklok in gemeenteraad HOOFDDORP - Het loopt de spuigaten uit met de overlast van hangjongeren op het plein voor basisschool De Klippeholm aan het Skagerrak in Hoofddorp. De voorzitter van de Medezeggenschapsraad (MR) van de school, Timo Bosma, luidde vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering de noodklok. Hij drong aan op ‘passende maatregelen’.

Timo Bosma zei dat beide problemen geregeld zijn aangekaart bij de politie. “Die zegt dat er geen capaciteit is om bij de school meer te handhaven.” De MR-voorzitter noemde dat een ‘dooddoener’. Bosma zei het geen probleem te vinden als jongeren voor de school een biertje drinken of een blowtje roken. “Maar ruim na afloop je rommel op. Ik heb de jongeren er wel op aangesproken, maar zodra je weg bent is het meteen weer een bende.”

De Hoofddorper vindt het tijd worden voor actie. Hij denkt aan regelmatige controles door de politie, het inzetten van geluidssignalen om jongeren af te schrikken, het plaatsen van camera’s en de aanschaf van veegmachines om het plein glasvrij te houden. De gemeente zou een en ander moeten oppakken samen met de politie en MeerWaarde. “Wij juichen elk initiatief toe.”

Bosma kreeg bijval uit de gemeenteraad, waarvan sommige fracties zich afvroegen of de politie inderdaad voldoende tijd heeft om de overlast bij de school te bestrijden. Burgemeester Theo Weterings moest toegeven dat het plein bij De Klippeholm bij hem niet bekend was als zogeheten hotspot, een plek waar geregeld sprake is van jongerenoverlast.

Hoewel de politie niet overal tegelijk kan zijn, was de noodkreet van Timo Bosma voor de burgemeester reden genoeg om nog eens te bekijken of het toch niet goed zou zijn om op te gaan treden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie