Hoofddorpse bedrijven beloond voor innovatief idee

9 september 2010 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP/HAARLEM - Ard Koopman en Petra Kok van Communicatieboerderij en Peacock Events in Hoofddorp en Haarlem hebben maandag 6 september een cheque van 5.00 euro ontvangen in het kader van de eerste Kennis & Innovatiewedstrijd voor Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. De jury noemde het plan om een bedrijvenstraatfeest te houden ‘zeker haalbaar’.

Een eervolle vermelding ging naar Birgit Eeckman (Hoofddorp). Zij is initiatiefneemster voor “Samen meer!”

Petra Kok: “Deze prijs voelt echt aan als een hoofdprijs. Want het betekent toch een stuk erkenning en herkenning dat dit plan kans van slagen heeft.” Een datum voor een eerste bedrijvenstraatfeest heeft ze nog niet, maar ze streeft er naar in maart 2011 een pilot te kunnen houden in Haarlemmermeer. Volgens de winnares is een bedrijvenstraatfeest een combinatie van verschillende evenementen bestemd voor de zakelijke relaties, de consumenten en het personeel. Uiteindelijk doel is om de relaties tussen alle drie de partijen te verstevigen.

De jury van de eerste Kennis & Innovatiewedstrijd deelde drie eervolle vermeldingen uit, drie prijzen van 5.000 euro en drie prijzen van 10.000 euro. De jury had de opdracht om uit 25 inzendingen van ondernemers uit de regio maximaal tien prijswinnaars te selecteren.

Doel van de wedstrijd is het stimuleren van innovatie op het gebied van verbeterde producten, productietechnieken en werkprocessen. Voorwaarde voor de winnende ideeën is dat ze uitvoerbaar, vernieuwend en origineel moeten zijn. De prijzen zijn uitgereikt in nieuwe Creatieve Starterscentrum in Haarlem.

Juryvoorzitter was wethouder Arthur van Dijk.

Op de foto Petra Kok. 'Ik ben heel blij met deze prijs die aanvoelt als een hoofdprijs.’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie