College wijst schadeclaim tegen klokkenluiders niet af

16 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om gemeentelijk onderhoudsbedrijf de Waterwolf op de vingers te tikken voor een schadeclaim tegen twee klokkenluiders. Dat blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van HAP-raadslid Peter van Groenigen.

De Waterwolf heeft bij één van de klokkenluiders, die eerder dit jaar een geval van fraude naar buiten brachten, een claim neergelegd van ruim 24.000 euro. Volgens raadslid Van Groenigen is die claim op zijn minst merkwaardig, omdat het onderzoek naar de mogelijke fraude bij de Waterwolf nog altijd niet klaar is. Ook zou de claim in schril contrast staan met de moed van de twee om hun mond open te doen. De HAP’er vroeg B en W er bij de directie van de Waterwolf op aan te dringen de claim voorlopig te bevriezen.

Het college is het niet eens met het raadslid. Volgens B en W is de schadeclaim een zelfstandige bevoegdheid van de directie van de Waterwolf en is deze bovendien een reactie op de claim die de twee onderaannemers bij het bedrijf hebben ingediend.

De fraude zou hebben bestaan uit het verrichten van allerlei werkzaamheden bij leidinggevenden zonder dat ervoor werd betaald. Ook werden er onterechte declaraties uitgeschreven. Het college kan nog niet zeggen of deze ook zijn doorberekend aan de gemeente. Een analyse van de administratie is nog klaar, aldus het college.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie