Fort bij Hoofddorp weer open

16 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Sportschutters Vereniging Buitenveldert, SSVB, organiseert voor 25 september in samenwerking met de Stichting Militair Erfgoed Groot Amsterdam, Mega, voor de vijfde maal, sinds 2006, een openstelling van het Fort bij Hoofddorp.

Op deze op één na laatste dag van de Stellingmaand verzorgt Mega de rondleidingen door het fort, waarbij de functie van de Stelling van Amsterdam, en de rol die het fort hierbij heeft gespeeld, wordt uitgelegd. Op de geweerbanen van SSVB kunnen de bezoekers kennismaken met de Olympische disciplines luchtgeweer en luchtpistool. Ook worden dvd’s over de stelling vertoond en is er een kleine fototentoonstelling over het fort.

Op het buitenterrein zijn activiteiten in het kader van het thema van dit jaar, water. De Vaargroep Hoofddorp geeft een demonstratie met modelboten in de fortgracht. Voor kinderen is een schietbaan ingericht, waar zij met waterverfballetjes kunnen schieten op een echte schietschijf.

Bij het fort is geen parkeergelegenheid, maar het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en het bevindt zich op vijf tot 10 minuten lopen van het Burgemeester van Stamplein. Het fort aan de Hoofdweg 739 is geopend van 10 tot 16 uur. Meer informatie op www.ssvb.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie