‘Proef met openen bussluis niet nu van start laten gaan’

23 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Verkeerswethouder Michel Bezuijen (VVD) voelt er definitief niets voor om een proef met het openstellen van de omstreden bussluis op de Deltaweg-Waddenweg in de wijk Floriande eerder te laten starten. Hij zei dat vorige week tijdens de raadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van CDA-raadslid Ed Koster.

Het raadslid opperde dat er alle reden is om snel te beginnen met de proef, omdat de bussluis op dit moment wegens een mankement buiten werking is. CDA’er Koster riep de wethouder op ‘daadkracht te tonen’ door de proef binnen afzienbare tijd te starten.

Wethouder Bezuijen herhaalde zijn eerder ingenomen standpunt dat hij geen haast heeft met de proef. Hij wil eerst wachten op de uitkomst van het bewonersonderzoek in Floriande, dat onder meer over de bussluis gaat. “We moeten het ook nog hebben over de voorwaarden waaronder de proef wordt gehouden.” Bezuijen verwacht dat er begin volgend jaar spijkers met koppen kunnen worden geslagen.

De wethouder noemde het een ‘kwalijke zaak’ dat automobilisten illegaal over de bussluis rijden, zolang die defect is. De politie controleert wel geregeld bij de sluis en schrijft ook bekeuringen uit, maar dat kan niet voorkomen dat er met hoge snelheid over de bussluis wordt gereden. Daardoor ontstaat een gevaarlijke situatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie