Opfleuren Van Stamplein gebeurt pas in het voorjaar

30 september 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het duurt zeker tot volgend voorjaar voordat er op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp bomen worden geplant en lantaarnpalen worden geplaatst om het plein op te fleuren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

HAP-raadslid Ron Heimerikx stelde kort geleden in de raad vragen over de voortgang van de voorgenomen maatregelen om de uitstraling van het Van Stamplein te verbeteren. Aanleiding was een artikel in deze krant, waarin horecaondernemers aangaven er rekening mee hielden dat een deel van de beloofde verbeteringen zou worden geschrapt. Wethouder Arthur van Dijk antwoordde toen dat uitvoering van de plannen erg ingewikkeld was. Hij zou binnen drie weken met nadere informatie komen.

In de brief van het college aan de raad staat nu dat er nog steeds hard wordt gestudeerd op de juiste inrichting van het plein. Het probleem is dat de nieuwe bomen en lichtmasten geen belemmering mogen zijn voor de weekmarkt op vrijdag en andere evenementen. Een tweede probleem is dat de bestrating van het Van Stamplein bovenop het dak van de ondergrondse parkeergarage ligt, zodat niet alle oplossingen mogelijk zijn. Er wordt op dit moment druk overlegd met andere partijen over de beste oplossing. Het college verwacht eind dit jaar een akkoord.

Het gevolg hiervan is wel dat de uitvoering niet voor het tweede kwartaal van 2011 kan gebeuren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie