Verliezend Real Sranang test incasseringsvermogen UNO

30 september 2010 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Meteen na de met 3-1 gewonnen wedstrijd riep Edwin Haggerty zijn jonge helden bijeen voor de dug-out. "Ik ben hartstikke trots op jullie. Ik ben een emotioneel mannetje en ik moet jullie het goede voorbeeld geven. Maar als ik vanmiddag in het veld had gelopen, dan had ik me niet net zo goed kunnen houden als jullie. Wat Real Sranang heeft laten zien was echt schandalig en de scheidsrechter trad daar helemaal niet tegen op. Groot compliment voor jullie."

Tegenstander Real Sranang kwam naar Hoofddorp met drie overwinningen op zak, UNO had alleen in het New Amsterdam van oud-Ajacieden Kiki Musampa en Nordin Wooter zijn meerdere moeten erkennen. Edwin Haggerty laat zijn jonge ploeg graag heel aanvallend spelen en dat sluit naadloos aan bij het voetbalplezier dat de oud A1 junioren willen hebben met elkaar. UNO begon sterk en zette vroeg druk, dat leidde tot een paar kleine mogelijkheden. In de elfde minuut moest doelman Thierry Wesseling voor de eerste keer aan de bak na een door Kevin Kho van richting veranderde bal. Real Sranang probeerde het vooral met lange ballen net over de verdediging heen, mede omdat laatste man Ferdy Hoefkens vooral vóór zijn verdediging speelde. Meestal konden de verdedigers van UNO op snelheid herstellen, lukte dat niet dan redde Thierry Wesseling. Het tweede kwartier wilde UNO wel voetballen maar waren de mogelijkheden voor de gasten. In de 32e minuut was daar dan opeens de 1-0. Bas Boerlijst had de bal onderschept in de achterhoede, hij speelde aanvoerder Jelle Schagen in. Schagen gaf de bal exact op maat in de loop van Rick Wennekes die zich niet liet wegzetten en beheerst scoorde. Dat was even slikken voor Real Sranang en de stemming sloeg meteen al enigszins om. UNO profiteerde daarvan door nu de mogelijkheden te creëren zonder daar meteen munt uit te slaan. Op slag van rust vond Mitchel Duijzer met een lange vrije trap Robbin Schalkwijk die zich prima vrijspeelde en diagonaal de 2-0 binnen schoot. Na rust was er lang geen vuiltje aan de lucht voor UNO. Real Sranang kwam nauwelijks in het spel voor en het was vooral een kwestie van risico vermijden in de duels. Mogelijkheden voor UNO werden niet benut, een kopbal van Mitchel Duijzer uit een ingestudeerde corner werd van de lijn gehaald. Na een uur spelen wisselde Edwin Haggerty Kevin van der Weijden en Rick Wennekes voor Ruud de Kruif en Stijn Frankfoorder. In de 72e minuut moest Haggerty ook Mitchel Duijzer wisselen voor Simon den Heeten, Duijzer was het slachtoffer geworden van een van de doldrieste acties van Real Sranang. Drie minuten later viel uit het niets de 2-1 en dus werd het oppassen geblazen voor de jonge ploeg van UNO. Real Sranang ging er opeens weer in geloven en geen middel werd geschuwd om alsnog een resultaat te kunnen neerzetten. In de 93e minuut scoorde Simon den Heeten uit een voorzet van Ruud de Kruif de beslissende 3-1. Real Sranang was inmiddels tot een tiental gereduceerd, waar eerder al enkele spelers opzichtig hadden gesolliciteerd naar direct rood. Des te knapper was de kalmte die de veredelde A-junioren van Edwin Haggerty aan de dag hadden gelegd. Dat zag Haggerty zelf ook en hij stak zijn bewondering daarvoor zoals aangegeven niet onder stoelen of banken.

Bij de foto's: UNO vocht felle duels uit, Thierry Wesseling was weer een betrouwbare sluitpost, geen middel werd geschuwd en ook de kwaliteit van de shirts werd uitvoerig getest (foto's Ron van der Steeg)