Groen licht voor proefproject op Spoorzicht Nw-Vennep

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Als er voldoende draagvlak is onder de ondernemers wordt bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep met ingang van volgend jaar een bedrijven-investeringszone (BIZ). De gemeenteraad heeft daarvoor vorige week het groene licht gegeven.

Spoorzicht geldt als voorbeeldproject in Haarlemmermeer. Als het project een succes wordt, is het de bedoeling dat andere bedrijventerreinen in de polder volgen. Het project is het gevolg van een nieuwe wet, waarmee ondernemers die zich verenigen steun krijgen bij het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit in het gebied. Voorwaarde is wel dat er voldoende draagvlak is. De gemeente gaat dat nu onderzoeken op Spoortzicht.

De ondernemersvereniging op Spoorzicht is tevreden over de unanieme steun van de politiek. De ondernemers hebben aangegeven dat ze extra gaan investeren in collectieve beveiliging met cameratoezicht en een goed beheer van het terrein. De vereniging is verheugd dat de samenwerking volgend jaar echt van start gaat. De gemeente doet mee aan het BIZ-project door een manager te leveren, die het proefproject sinds begin vorig jaar voorbereidt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie