SVOW kan en moet beter

14 oktober 2010 om 00:00 Sport

Zaterdagvoetbal

- “We begonnen goed en na vijf minuten had de 1-0 erin moeten liggen”, beschouwde Peter Kling na. “Maar we konden het goede spel niet vasthouden. We gebruikten de ruimtes niet goed en bovendien werden in de verdediging de afspraken niet nagekomen. Dat leidde tot een paar enorme kansen van UVS die gelukkig niet werden benut. De 2-1 tien minuten voor tijd was absoluut niet nodig. We missen voorin teveel kansen en onze doelman mist nog de benodigde rust. Dat zijn de verbeterpunten in een notendop.”

Het loopt bij SVOW dus nog niet helemaal naar wens. Op bezoek was het UVS van Joop Lamers. Lamers bouwde twee seizoenen bij UNO in Hoofddorp aan een geheel nieuwe zaterdagselectie en koos er na die twee opbouwjaren voor om in zijn woonplaats Leiden bij UVS de zaterdagselectie nieuw leven in te blazen. Aan de aftrap telde SVOW vier winstpunten uit vijf wedstrijden en UVS twee. Een zespuntenduel derhalve, zeker voor SVOW waar trainer Peter Kling de ambitie heeft om bovenin mee te willen draaien. De thuisploeg startte goed en in de vijfde minuut bood Maarten van der Meer Thijs van der Meer een niet te missen kans. Toch schoot Thijs voor open doel de bal tegen een verdediger aan. Die onnodige misser bleef zonder gevolgen omdat UVS aan de andere kant tot twee keer toe niet profiteerde van zwak verdedigen van de thuisploeg. Na ruim een kwartier spelen kwam centrumverdediger Richard Boekestein goed op. Maarten van der Meer kopte de bal in zijn richting en onder druk van Boekestein werd de bal door een van de verdedigers van UVS in eigen doel gewerkt: 1-0. De complimenten van Peter Kling waren voor de inschuivende centrumverdediger. Het team in opbouw van UVS creëerde voor rust toch nog twee honderd procent kansen die onbenut bleven. In de 37e minuut schoot Timothy Wesselius via de binnenkant van de paal wel raak: 2-0. Na rust was SVOW de iets sterkere ploeg, er werden kansen en mogelijkheden gecreëerd die ook net zo gemakkelijk werden gemist. Bijvoorbeeld in de 62e minuut toen na een solo van Mark van der Meer eerst Junior de Bie een goede schietkans kreeg en na een eerste redding van de doelman Timothy Wesselius zijn vizier niet net zo scherp had staan als acht minuten voor rust. De goed keepende doelman van UVS stond vaker succes van SVOW hinderlijk in de weg. Zo bleef het lang 2-0 en zo bleef UVS in de wedstrijd, immers bij 2-1 zou alles weer mogelijk zijn. Toen SVOW-doelman Donovan den Dekker acht minuten voor tijd een door een van zijn verdedigers aangeraakte bal opraapte, floot de scheidsrechter voor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van SVOW. Een zware straf, want of het inderdaad een bewuste terugspeelbal was? Den Dekker liet zich helemaal uit zijn spel halen en de matig ingeschoten vrije trap leverde zo geheel onnodig de 2-1 op. Tot opluchting van Peter Kling benutte Thijs van der Meer drie minuten later wel een van de vele kansen, zodat de laatste vijf minuten met een 3-1 stand rustig konden worden uitgespeeld. De score had zelfs nog verder op kunnen lopen als Thijs van der Meer in de slotfase zijn laatste twee kansen van de wedstrijd ook had benut.