Inzamelen voor Voedselbank

14 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In het kader van Wereldvoedseldag 2010 en ter ondersteuning van de lokale Voedselbank Haarlemmermeer wordt zaterdag 16 oktober van 10 tot 16 uur een inzamelingsactie gehouden in winkelcentrum Pax. De actie wordt gehouden in samenwerking met de Vomar supermarkt.

Bezoekers krijgen van de vrijwilligers van de voedselbank een wensenlijstje aangeboden met boodschappen waar de Voedselbank Haarlemmermeer veel behoefte aan heeft. Houdbare artikelen, die voor een noodlijdend gezin van levensbelang zijn. Aan de bezoekers van de supermarkt wordt gevraagd één of meerdere artikelen te kopen en bij vertrek in de kratten van de Voedselbank te zetten.

Voedselbank Haarlemmermeer deelt, anno oktober 2010, aan 75 huishoudens met 200 personen iedere week een voedselpakket uit. Hiermee wordt de acute nood gelenigd van huishoudens die door verschillende omstandigheden niet in staat blijken te zijn in de dagelijkse voedselbehoeften te voorzien. Tegelijkertijd werken de gemeente en maatschappelijk werk aan het oplossen van de onderliggende problemen.

De pakketten worden samengesteld uit met sponsor- en donateursgeld aangeschafte artikelen, in natura giften van bedrijven en van voedselinzamelingsacties die regelmatig worden gehouden bij supermarkten verspreid door Haarlemmermeer.

Voor meer informatie over de activiteiten van Voedselbank Haarlemmermeer: www.voedselbankhaarlemmermeer.nl.

Dezelfde avond en de dag daarna, zondag 17 oktober, wordt, opnieuw in het kader van Wereldvoedseldag, om 23 uur op Nederland 2 de film Taste the Waste uitgezonden. Deze internationale documentaire belicht de problemen, ontwikkelingen en mogelijke oplossingen van voedselverspilling.

Volgens de documentaire moeten alle zeilen bijgezet worden om aan alle vraag naar voedsel te kunnen blijven voldoen. Volgens de makers zijn niet alleen extra inspanningen nodig bij de landbouwproductie, maar ook op het gebied van voedselverspilling en het veranderen van de levensstandaard.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie