Jong Ragazze Kwartet treedt

14 oktober 2010 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Het Ragazze Kwartet bestaat uit Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Geneviève Verhage (cello). Deze vier jonge en gepassioneerde musici willen graag aan iedereen laten horen hoe bijzonder, mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. Het kwartet wordt geroemd om haar frisse, enthousiaste en kleurrijke manier van spelen. Tijdens het concert in Het Oude Raadhuis zal het kwartet werken spelen van Franz Schubert en Béla Bartók. Het Ragazze Kwartet staat op zondag 24 oktober om 12 uur in Het Oude Raadhuis.

op in Het Oude Raadhuis

Momenteel studeert het Ragazze Kwartet aan de twee jarige opleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Daarnaast treedt het strijkkwartet regelmatig op in kamermuzieklocaties door heel het land en heeft ze al succesvol aan concoursen deelgenomen. Daarbij heeft het kwartet verschillende prijzen binnen gesleept: de eerste prijs in de categorie A op het internationale kamermuziekconcours Charles Hennen en de publieksprijs tijdens het Almere Kamermuziekconcours. Bij het Prinses Christina Concours heeft het kwartet de Nationale Dag van de Genomineerden behaald. In 2007 was het kwartet genomineerd voor Het Debuut, een concertserie in alle belangrijke kamermuziekzalen van Nederland.

Ook gaat het Ragazze Kwartet samenwerkingen met andere kunstvormen aan. Zo werkt het kwartet op projectbasis samen met choreografe Aafje Franken onder de naam LUX en heeft het met zangeres Jeannine Valeriano in 2009 een kinderconcert gemaakt. In 2011 zal het kwartet spelen in een nieuwe productie van muziektheatergezelschap Via Berlin, als ‘nieuwkomer’ bij Orkater.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie