Spaarnwoude sterker dan DSOV: 0-3

21 oktober 2010 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - "De tweede helft werd er wel lekker gevoetbald door DSOV. Voor rust was het niet best. Niemand wilde de bal hebben en we stonden verdedigend veel te ver bij onze tegenstanders vandaan. De twee tegendoelpunten waren het gevolg van onze fouten. Als Jevon van Dijk vlak na rust de 1-2 maakt, dan komen we misschien alsnog goed in de wedstrijd. Ik wilde Kurt van Katwijk net in het veld brengen voor Ed Miedema toen Spaarnwoude de 0-3 maakte. Dat was vervelend, daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Al viel Kurt goed in, met hem erbij gingen we beter voetballen", zette Sjaak van den Boogaard de belangrijkste punten van de wedstrijd tegen Spaarnwoude op een rijtje.

Een week eerder verraste DSOV Velsenoord door met 2-2 gelijk te spelen. Velsenoord en Spaarnwoude stonden na de zesde competitieronde samen op de tweede plaats, op twee punten van koploper Zwanenburg. Dus waarom zou DSOV het Spaarnwoude niet net zo moeilijk kunnen maken, helemaal omdat met Spaarnwoude ook oud DSOV-trainer Rocco de Vos weer eens naar Vijfhuizen kwam? Het antwoord op deze vraag luidt heel simpel: omdat DSOV niet goed aan de wedstrijd begon en Spaarnwoude heel goed wist hoe het DSOV diende te bespelen. Rocco de Vos kende DSOV nog goed genoeg om te weten hoe zijn ploeg het beste kon opereren. In de twaalfde minuut verloor Nico Stokman een kopduel na een lange hoge bal, de tweede bal was voor de snelle linkerspits van de gasten en de uitgekomen Jochum Steur had het nakijken. DSOV herstelde zich wel enigszins van die tegenvaller maar een schot na een individuele actie van Jevon van Dijk leverde niets op. Een tweede lange bal in de 25e minuut werd door Jeffrey den Butter half gemist, zodat de spits van Spaarnwoude vrije doortocht kreeg: 0-2. "Wie wil hem hebben?" riep Sjaak van den Boogaard meer dan eens in het verloop van de eerste helft. DSOV slaagde er niet in de vrije man te vinden om de doodeenvoudige reden dat die er niet was. Toch deelde Jevon van Dijk in de 41e minuut nog een speldenprikje uit door de bal na een individuele actie voorlangs te schieten. Op slag van rust voorkwam Jochum Steur de 0-3 na een halve mistrap van Emiel Boon op het enorm hobbelige hoofdveld van DSOV. De grootste kans op 1-2 kort na rust was voor Jevon van Dijk die in de 52e minuut alleen op de keeper af kon gaan. Van Dijk moest te ruim om de uitgelopen doelman heen waardoor zijn kans verkeken was, het schot van Bunyamin Güngor uit de voorzet van Van Dijk werd geblokt. In de 60e minuut sloeg Spaarnwoude voor de derde keer toe na een actie over de linkervleugel: 0-3. Met invaller Kurt van Katwijk ging DSOV daarna beter voetballen. In het laatste halfuur werden dan ook kansen gecreëerd voor Niek Knibbe, Jevon van Dijk en Bunyamin Güngor, maar gescoord werd er niet. "Ik vind ons ook conditioneel niet goed genoeg, een aantal spelers zat er helemaal doorheen", stelde Sjaak van den Boogaard kritisch vast. "Daar gaan we dus ook met zijn allen aan werken."

Bij de foto's: De 0-1 waarbij Jochum Steur net te laat is, Kasper Faas in duel met zijn tegenstander (foto's Ron van der Steeg)