VVD wil een overzicht van verkeersonveilige plekken

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De VVD-fractie in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de verkeersonveiligheid in Haarlemmermeer. VVD-raadslid Marco Jonkhout heeft er vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering mondelinge vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Directe aanleiding voor de vragen van de VVD was een bericht in de Hoofddorpse Courant over een ernstig ongeval op de Reina Prinsen Geerligsdreef in de Hoofddorpse wijk Toolenburg. Daarbij werd een 11-jarige jongen op een fiets aangereden door een bromfietster. De jongen raakte daarbij zo ernstig gewond, dat hij met spoed naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Dit bericht was volgens VVD’er Jonkhout slechts een voorbeeld van een hele reeks verkeersongevallen, die regelmatig de kranten haalt. “Wij maken ons daar zorgen over.”

Het raadslid wilde weten of de gemeente bijhoudt welke plekken onveilig zijn voor deelnemers aan het verkeer. Het antwoord van verkeerswethouder Michel Bezuijen was helder en kort: ja, de gemeente beschikt over een overzicht van verkeersonveilige locaties. Een plek komt op die lijst als zich er zes of meer ongelukken hebben voorgedaan. De wethouder zei er geen moeite mee te hebben dit overzicht ook naar de gemeenteraad te sturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie