Natuurwerkdagen in gebied de Groene Weelde

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De handen uit de mouwen steken om de kwaliteit van de Groene Weelde te verbeteren. Daar gaat het om tijdens de natuurwerkdagen die van 1 tot 6 november in dit recreatiegebied worden gehouden.

De natuurwerkdagen zijn een initiatief van De Heimanshof en de Vijfhuizense Verbondskerk en maken deel uit van een groot project van De Heimanshof waarbij honderden vrijwilligers op tal van plaatsen in de polder planten, zaaien en zagen en daarmee zorg dragen voor de natuurlijke omgeving. Het is een voorbeeldproject voor Nederland.

De Groene Weelde moet hoognodig gedund worden waardoor er tevens ruimte komt voor andere soorten bomen en struiken. Van het gekapte hout worden takkenrillen gemaakt die aantrekkelijk zijn voor insecten en vogels.

De groep verzamelt zich komende week elke dag om 9 uur bij de Poterne achter de Verbondskerk aan de Vijfhuizerweg 969. Ook op zaterdag 6 november, Nationale Natuurwerkdag, zijn er activiteiten. Voor inlichtingen en aanmeldingen: Stef van der Kluit (023) 558 3179.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie