‘Leefbaarheid in buurtschap ‘t Kabel is onaanvaardbaar’

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De leefbaarheid in buurtschap ‘t Kabel in Nieuw-Vennep is door allerlei ruimtelijke ontwikkelingen onaanvaardbaar. Dat zei bewoonster I. Speelmans vorige week als inspreekster tijdens de gemeenteraadsvergadering. Zij sprak ook namens de familie Schreurs.

Volgens mevrouw Speelmans is de situatie in haar buurtschap langzamerhand onhoudbaar geworden door de toename aan vliegverkeer op de Kaagbaan, het nabijgelegen tracé van de HSL en de komst van de 380kV-hoogspanningsleiding. “We wonen en werken daar 24 uur per etmaal.”

Volgens de bewoonster is de belabberde situatie te wijten aan wethouder Michel Bezuijen. “Hij heeft vorig jaar tegen ons gezegd dat we in het stortputje van Haarlemmermeer wonen. We zouden beter kunnen verhuizen naar het nieuwe tuinbouwgebied. De gemeente heeft ons toegezegd dat we op de lijst met schrijnende gevallen zouden komen.”

Mevrouw Speelmans zei dat de gemeente dit later heeft herroepen. Een gesprek met wethouder Bezuijen was volgens haar niet meer mogelijk, maar bij zijn opvolger voor Schipholzaken, Arthur van Dijk, waren de bewoners wel welkom. Die heeft de bewoners echter nog niets kunnen bieden.

De wethouder zei dat de bewoners zich zelf bij het Leefbaarheidsfonds van Schiphol moeten melden. Hij beloofde met hen in gesprek te blijven als een beroep op dat fonds wordt afgewezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie