Dorcas houdt zaterdag twee voedselacties bij winkelcentra

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

In Hoofddorp wordt op zaterdag 30 oktober de Dorcas Voedselactie gehouden bij de supermarkten in Winkelcentrum Toolenburg en winkelcentrum Floriande.

HOOFDDORP - Dit jaar wordt in de week van 31 oktober tot en met 7 november voor de vijftiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op meer dan duizend locaties in Nederland wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa.

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken als voedsel en kleding blijft dan onvoldoende middelen over.

Daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze daar niet. Geen werk betekent vaak geen inkomen. Ook hebben veel mensen in Oost-Europa te lijden onder de enorme prijsstijgingen die worden veroorzaakt door de voedselcrisis.

In 2009 werden 52.000 voedselpakketten ingezameld. Dit jaar wordt gestreefd naar minstens 55.000 voedselpakketten.

Het is de bedoeling dat de eerste 20.000 voedselpakketten voor Kerst op de plaats van bestemming terechtkomen.

Meer informatie over de voedselacties van Dorcas:

www.dorcasvoedselactie.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie