Gemeenteraad buigt zich gehele dag over begroting

4 november 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer praat vandaag de gehele dag over de begroting voor de komende vier jaar. De marathonvergadering begint vanochtend om 10 uur en wordt vanavond pas na tienen afgesloten met de stemming over moties en amendementen en uiteraard de vaststelling van de gemeentebegroting zelf.

De politiek moet vandaag een antwoord vinden op de vraag waar er de komende jaren kan worden bezuinigd. Door de economische crisis moet de broekriem flink worden aangetrokken. Voor volgend jaar valt dat nog wel mee, maar de jaren erna dreigen de tekorten op te lopen tot 18 miljoen euro als er niet wordt ingegrepen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft al een voorschot genomen op het pakket aan noodzakelijke bezuinigen. Wat B en W betreft kan er onder meer worden bespaard door de hondenbelasting opnieuw in te voeren, belasting te heffen op kabels en leidingen en minder subsidie voor kunst en cultuur.

De fracties trappen vanochtend af met de algemene beschouwingen. Forza! heeft op voorhand aangegeven minder geld uit te willen trekken voor linkse hobby als kunst en cultuur en meer voor veiligheid op straat en in het verkeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie