‘Huurwet slecht voor wijken’

4 november 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van Forza! Haarlemmermeer heeft teleurgesteld gereageerd op het intrekken van de steun van de PVV van Geert Wilders in de Tweede Kamer voor een motie waarin werd voorgesteld om de strengere Europese regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen niet in te voeren. De Europese regels, die op 1 januari ingaan, schrijven voor dat woningcorporaties nog slechts 10 procent van de huishoudens met een jaarinkomen boven de 33.000 euro in aanmerking mogen laten komen voor een sociale huurwoning. De inkomenseis ligt nu nog een stuk lager.

Forza! is bang dat door deze Europese wet sommige wijken in Haarlemmermeer bevolkt gaan worden door mensen met de allerlaagste inkomens. “Dit is vragen om problemen”, vindt Forza!-raadslid Michel van Dijk.”Niet alleen zullen mensen er door in de problemen komen die een inkomen hebben van net boven de 33.000 euro en geen hypotheek kunnen krijgen, maar ook leidt de eenzijdige samenstelling van wijken tot sociale problemen die we allemaal niet willen. We hadden verwacht dat de PVV deze motie zou steunen, maar het gedogen van de regering maakt de PVV op dit punt kennelijk blind”, aldus raadslid Van Dijk.

Forza! wil tijdens de algemene beschouwingen vandaag in de gemeenteraad aandacht vragen voor dit probleem. De fractie gaat er van uit gaat dat andere politieke partijen en het college haar zorg delen. Forza! sluit niet uit dat er een raadssessie nodig is om samen met de verantwoordelijke wethouder de mogelijke effecten van de nieuwe wet voor de gemeente te bespreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie