Utrechtse Heuvelrug krijgt Bert Homan als wethouder

4 november 2010 om 00:00 Nieuws

Waarom ben je geen wethouder gebleven in Teylingen?

Ex-VVD-raadslid: ‘Ik denk met weemoed terug aan de politiek in Haarlemmermeer’ HOOFDDORP - Oud-VVD-raadslid Bert Homan wordt binnenkort wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De vorige raadsperiode was hij nog wethouder in de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. Wij vroegen hem naar het hoe en waarom.

“Ik heb vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen besloten niet als wethouder in Teylingen terug te komen om de volgende redenen: na vier jaar intensief opbouwen en veel, met name geld, binnengehaald te hebben van hogere overheden, vond ik het verstandig dat een ander de komende jaren in die portefeuille de zeer stevige bezuinigingen moet doorvoeren. Daarvoor is een andere persoonlijkheid nodig. Het zag er zelfs naar uit dat we een behoorlijk deel van de gelden niet meer gingen besteden en die terug moesten geven aan hogere overheden. Dan leek het mij beter dat een ander dat doet. Na vier jaar raadslid in Haarlemmermeer, een klein jaar voorzitter van de deelraad Rotterdam Centrum en bijna vier jaar wethouder in Teylingen had ik persoonlijk ook behoefte aan een steviger uitdaging op politiekbestuurlijk vlak.”

Heb je afgelopen periode niet een klein beetje heimwee gehad naar de politiek in Haarlemmermeer?

“Als je eenmaal de politiek in Haarlemmermeer hebt meegemaakt, blijf je daar altijd met weemoed aan terug denken. Stevige inhoudsvolle debatten, grote onderwerpen en een zeer professionele sfeer maken de politiek in Haarlemmermeer een genot om in te zitten. Ja, daar heb ik vaak aan gedacht. Nu ik weer in Hoofddorp woon, volg ik de plaatselijke politiek weer met genoegen.”

Wordt je wethouderschap in Utrecht een opstapje naar de landelijke politiek?

“Ik zal mij nu voor honderd procent concentreren op het wethouderschap en dat brengt met zich mee dat er nauwelijks ruimte is voor andere zaken. Iedereen weet dat ik actief ben in de VVD. Na mijn wethouderschap in Teylingen ben ik bijvoorbeeld de laatste twee maanden voor de Tweede-Kamerverkiezingen lid geweest van het landelijke campagneteam. Daarnaast geef ik veel trainingen in het hele land voor de VVD. Voor de landelijke politiek geldt dat het heel mooi is, maar voor weinigen is er plaats. Voor landelijk bestuurlijke functies kun je steeds weer concluderen dat velen genoemd worden en slechts een enkeling gevraagd. Dus al met al nu geen onderwerp voor mijn overwegingen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie