Tevredenheid overheerst bij Overbos

11 november 2010 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De tevredenheid overheerste logischerwijs bij Marcel Schenk na de 5-1 overwinning op Amstelveen. "Maar we zijn nog veel te wisselvallig", stelde de ambitieuze trainer vast. "We begonnen sterk, kwamen op 1-0, maar een groot deel van de eerste helft speelden we niet goed. Er werd niet gevoetbald, de bal werd niet opgeëist. Ik heb met opzet niet gewisseld in de rust omdat ik vertrouwen wil kweken bij mijn spelers. Dat was een gok, maar hij pakte goed uit."

Binnen drie minuten na de hervatting lag de 2-0 erin, terwijl in de laatste fase voor rust Marco Brouwer met een aantal prima reddingen de nul voor Overbos moest vasthouden. Dave van Laar gaf in de 48e minuut een steekbal op René Veerman die de keeper omspeelde en de belangrijke 2-0 scoorde. De 1-0 in de zesde minuut was ook van de voet van Veerman die raak schoot uit een afgeslagen bal na een voorzet van Damian Baranowski. Overbos kwam goed uit de startblokken, Furgil Cairo en Carlo Hopman dwongen de boomlange doelman van Amstelveen met schoten uit de tweede lijn al tot twee reddingen. Overbos zette vroeg druk en zo onderschepte Damian Baranowski na vijf minuten ook uitstekend de bal aan de basis van de 1-0. Maar na ruim tien minuten begon het verval bij Overbos dat tot aan de rust voortduurde. "Het was op een gegeven moment echt een kwestie van de 1-0 zien vast te houden tot aan de rust", had Marcel Schenk zijn ploeg zien ploeteren. Enkele minuten na de 2-0 was er een opmerkelijk moment. Amstelveen brak door dankzij niet al te sterk verdedigen van de thuisploeg en Marco Brouwer leek ten koste van een overtreding de 2-1 te voorkomen. Waar menigeen een strafschop verwachtte en een kaart voor de keeper van Overbos, toverde de scheidsrechter een gele kaart voor de spits van Amstelveen tevoorschijn: fopduik! Een welkome meevaller en Marcel Schenk dirigeerde zijn ploeg maar weer naar voren: "Vooruit spelen! Vooruit Jaap!" Aanvoerder Jaap de Groot moest zijn laatste lijn vaker en sneller laten opschuiven. In de 62e minuut haalde Damian Baranowski de bal van de doellijn en drie minuten later was het 3-0. Dennis Govers stond koud in het veld voor Redouan El Maimouni of met zijn eerste balcontact zette hij zijn ploeg op een rustgevende 3-0 voorsprong. Kort daarop voorkwam Marco Brouwer de zeker lijkende 3-1, waarna Marcel Schenk nog twee keer wisselde. Maarten Wels en Osan Urfali kwamen in het veld voor Carlo Hopman en Dave van Laar. Maarten Wels speelde in de 80e minuut Marc de Jonge in die werd neergelegd binnen het strafschopgebied. Furgil Cairo schoot hard en zuiver raak: 4-0. Osan Urfali bereikte met een vrije trap Dennis Govers die een passeeractie in huis had en een afgemeten voorzet op Marc de Jonge: 5-1 in de 93e minuut. Tussendoor werd Marco Brouwer zeer tot zijn ongenoegen van dichtbij gepasseerd nadat een flipperkastbal voor de voeten van een vrijstaande aanvaller van Amstelveen was gevallen. "De instelling van Marco is uitstekend, hij was er doodziek van dat hij de nul niet kon houden", complimenteerde Marcel Schenk zijn doelman voor een uitstekende wedstrijd.

Bij de foto's: Marc de Jonge had geen gemakkelijke middag (1) maar smaakte in blessuretijd toch het zoet van de scorende spits (2) (foto's Jan Aukes)