Baaldag Hoofddorp tegen Roda '23

11 november 2010 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "Ik had wel even tien minuten nodig om tot mezelf te komen", bevestigde Stefan Teeken het vermoeden dat de 0-8 ook bij hem hard was aangekomen. "Misschien heb ik de hele avond nog wel nodig om dit te verwerken. Zelf heb ik er nooit meer dan vijf om mijn oren gekregen, bij ons stond er vandaag niemand op die na de 0-5 zei 'tot hier en niet verder!' Toch houd ik het vertrouwen, ik ga geen gekke dingen doen. We moeten allemaal in de spiegel kijken wat er mis is gegaan."

Hoofddorp, tweede op de ranglijst bij de aftrap, verloor dus met 0-8 van Roda '23 dat als vierde aan de wedstrijd begon. De beginfase bestond vooral uit aftasten. Momenten voor beide doelen bleven uit, al moest Donovan Partosoebroto in de 14e minuut worden behandeld nadat een Roda-aanvaller met de uitgelopen doelman in botsing was gekomen. In de 21e minuut kreeg Hoofddorp halverwege de speelhelft van Roda een vrije trap. Arwin Mols speelde de bal naar de rechterflank waar niemand was om de bal mee te nemen. "We slaagden er vandaag zelfs niet in de bal van rood naar rood te spelen", haalde Stefan Teeken in zijn commentaar aan. Halverwege de eerste helft was er een eerste doelgevaar: het kwam van de gasten. Na een scrimmage kon Donovan Partosoebroto de bal in de linkerbenedenhoek pakken. Minuten later riep centrumverdediger Twan Elfers zijn teamgenoten tijdens een blessurebehandeling aan de zijde van de gasten toe: "Kom aan gasten, beleving! Het is te slap allemaal. Kom op!" Het wedstrijdverloop wees uit dat deze oproep niet het gewenste effect mocht sorteren. Na een halfuur spelen kwam Roda door over de rechterflank, de voorzet kon vrij worden ingekopt: 0-1. Een schotje van Arwin Mols twee minuten later ging naast. In de 34e minuut kreeg Roda een vrije trap op twintig meter van de goal. Donovan Partosoebroto was niet klaar en gleed weg toen de bal werd genomen. In de korte hoek was het raak: 0-2. Op slag van rust werd de bal door Roda over de rechterkant achter de verdediging gelegd, er werd gevlagd maar niet gefloten en uit de voorzet was het 0-3. Met Jelmer de Winter voor Robin Stroet moest de thuisploeg na rust de ruime achterstand zien goed te maken. In de 48e minuut werd het 0-4 door een bekeken lob die alle goede voornemens eigenlijk meteen overbodig maakte. In de 62e minuut werd een schot van buiten het strafschopgebied tegen de arm van de zich wegdraaiende Twan Elfers aangeschoten. De scheidsrechter vond dat hij een strafschop moest geven aan Roda en geel aan de argeloze Elfers. Áls het al een handsbal was, dan zou een strafschop al genoeg straf zijn geweest. Nu betekende de gele kaart voor Elfers ook nog eens dat Hoofddorp met tien man verder moest. Met tien man creëerde de thuisploeg nog wel een aantal mogelijkheden, het was echter Roda dat de score opvoerde naar 0-8. Een keiharde tik voor Hoofddorp dus. "Uiteindelijk zijn het gewoon drie punten die we verliezen", zette Stefan Teeken de zaak in perspectief. "In de spiegel kijken, er flink tegenaan dinsdag en donderdag en er als team zondag weer stáán, dat is nu onze opdracht."

Bij de foto: Danny Hendriks probeert zich tevergeefs een weg te banen door de hechte Roda-verdediging (foto Inge van der Steeg)