Hart klopt voor Zwanenburg

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren en daarom ook keek Zwanenburg met een positief kritisch oog naar de door de gemeente gepresenteerde visie voor een nieuw dorpshart.

In de bomvolle Olm gingen afgelopen dinsdagavond veel duimen omhoog voor het plan. Maar ook was er kritiek. De gemeente was er blij mee omdat plannen er alleen maar beter van worden.

Dat Zwanenburg een echt dorpsplein krijgt werd toegejuicht. Op de voorgestelde locatie, ruwweg het gebied tussen de voormalige school, de apotheek en het TNT-pand, was veel kritiek. Aan het ronde plein dat een doorsnede krijgt van veertig meter, komen winkels met daarboven woningen en ook het nieuwe dorpshuis met sportzaal. De Dennenlaan met al zijn (vracht)verkeer voert dwars over het plein. Een slechte zaak vond Zwanenburg. Het alternatief om op en rond de huidige parkeerplaats van De Kom een mooi dorpsplein te maken met ruimte voor terras en muziektent kon rekenen op veel bijval. Nadrukkelijk kreeg de gemeente op het hart gedrukt ervoor te zorgen dat de kop van de Dennenlaan niet verloederd.

De sporthal blijft de gemoederen bezighouden. Hoewel de discussie hierover nog niet is afgerond lijkt een sporthal geen haalbare kaart. Ook hier had het dorp een oplossing voor: sloop de Olm niet, maar knap het gebouw op en zet er een sporthal bij.

Ondanks de nodige zorgen over de financiële haarbaarheid van het plan werd een weddenschap afgesloten dat binnen vijf jaar het nieuwe hart er is. Op de meepraatavond waren de bezoekers het over één ding wel eens: “De aanpak van de gemeente is prima zo.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie