Buren vechten bestemming van voetbalvelden UNO aan

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Caravanstalling Van der Maarl aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp heeft bij de Raad van State in Den Haag aangedrongen op schorsing van het bestemmingsplan voor de voetbalvelden van VV UNO. De Raad van State neemt naar verwachting over enkele weken een beslissing over dit verzoek.

De spoedprocedure bij de afdeling rechtspraak van de Raad diende eind vorige week. De heer Van der Maarl junior van het caravanbedrijf wil inhoudelijk niet ingaan op de zaak. Hij zegt wel bereid te zijn een toelichting te geven als er binnenkort een beslissing is genomen.

Feit is dat de huidige voetbalvelden van UNO alvast zijn aangelegd zonder dat de bestemming van de grond was gewijzigd in sport en recreatie. De gemeente besloot daartoe om de nieuwe Hoofddorpse voetbalvereniging het lopende seizoen op de nieuwe locatie te laten starten.

Van der Maarl heeft zich tegen die plannen gekeerd. Het bedrijf is bang voor overlast. Familie Van der Maarl zegt last te hebben van felle lichten als de voetballers van UNO ‘s avonds aan het trainen zijn. De komst van de club zou nooit zijn aangekondigd. Op de achtergrond speelt de wens van Van der Maarl om de caravanstalling uit te breiden. Het bedrijf is daarover al een tijd in gesprek met de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie