UNO op valreep langs hekkensluiter

18 november 2010 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "We waren veel sterker dan VVH/Velserbroek", vond Edwin van Maas. "Maar ik miste vandaag op het middenveld de aan zijn rug geblesseerde Leon van Dijk. Leon zet het team goed neer en hij zorgt ervoor dat we kunnen voetballen. Vandaag hebben zijn vervangers het niet goed genoeg gedaan. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe. Pas toen Danny Hoenson vanaf het middenveld speelde, kwam er meer lijn in het spel."

Behalve het feit dat hij meer lijn in het spel van UNO bracht was Danny Hoenson in de 75e minuut akelig dicht bij de belangrijke 2-1 voorsprong. Een schot vanaf dertig meter spatte vlak onder de lat op de binnenkant van de paal uiteen. Sebastiaan van Dijk was een halve stap te ver doorgelopen om de rebound in het lege doel te kunnen lopen. UNO bleef op dat moment steken op de teleurstellende 1-1 tussenstand tegen hekkensluiter VVH/Velserbroek. Met drie verdedigers, twee centrale middenvelders, twee middenvelders op de flanken, een man achter de spits en twee spitsen wilde Edwin van Maas succes boeken tegen VVH/Velserbroek. Voetballend opbouwen en zo kansen creëren, dat was de insteek. De uitvoering liet veel te wensen over: de laatste lijn kwam inderdaad in balbezit maar met zeven man die voor de bal liepen en die alleen maar vooruit bleven lopen, was er van voetballend opbouwen geen enkele sprake. Toch kwam UNO na twintig minuten spelen op voorsprong. Yassin Nafee kreeg een inworp terug van Sebastiaan van Dijk, passeerde een mannetje en gaf een steekpass op Alen Dergic:1-0. Drie minuten later stuitte opnieuw Alen Dergic op de goed uitgelopen doelman van VVH/Velserbroek. Pas in de 38e minuut was er een volgende mogelijkheid voor Danny Kotey na een lange bal door het centrum, de lob ging over. En in de 41e minuut lag opeens de 1-1 achter de kansloze Johan Geel. Met teveel mensen voor de bal leed UNO balverlies, de ruimte tussen laatste lijn en middenveld was groot en VVH/Velserbroek profiteerde door de eerste de beste doelkans te benutten. Na rust met Kevin Maduro en Danny Hoenson voor Yassin Nafee en Thomas Groeneveld moest UNO op zoek naar goals om de kansen op de eerste periode in stand te houden. Van kansen was echter lange tijd geen enkele sprake en halverwege de tweede helft moest Johan Geel zelfs ingrijpen om de 1-2 te voorkomen. In de 72e minuut kwam Appie Ben Salah van de linkerflank naar binnen om met rechts net over het doel te schieten. Een minuut later zette Danny Kotey goed druk na een moeilijke terugspeelbal van de gasten. Het goede schot van Sebastiaan van Dijk kon alleen maar ten koste van een corner worden gekeerd. Twee minuten later leverde Danny Hoenson bijna zijn eerder beschreven visitekaartje af. Na die vijf kansrijke minuten viel UNO weer terug. Pas in de 85e minuut was er weer doelgevaar: een voorzet van Barry Tukker werd door Sebastiaan van Dijk net niet krachtig genoeg in de rechterbenedenhoek gekopt. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare tot de 88e minuut. Sebastiaan van Dijk draaide goed weg bij zijn tegenstander en speelde Danny Kotey aan. Ook Kotey draaide prima weg, kapte een tweede tegenstander uit en schoot in de korte hoek raak: 2-1. Een moeizame overwinning die leidde tot de opmerking dat er sprake was van het Mekawi-effect. Na zijn dubbele beenbreuk in de eerste thuiswedstrijd tegen HBC behaalde UNO2 met als leider de zonder krukken lopende Martijn Mekawi de eerste overwinning van het seizoen. En omdat ook UNO1 en UNO3 wonnen was het een positieve zaterdag voor UNO.

Bij de foto's: Alen Dergic schiet de 1-0 binnen, Appie Ben Salah en Yassin Nafee in fel duel, Sebastiaan van Dijk schermt de bal af in het moeizaam gewonnen duel tegen hekkensluiter VVH/Velserbroek (foto's Ron van der Steeg).