‘Meer controle op parkeren’

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente moet met spoed werken aan een oplossing voor het parkeerprobleem in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch. Dat zegt HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water. Ondanks dat voor een groot deel van de wijk een blauwe zone is ingericht ervaart driekwart van de bewoners het parkeren als een groot probleem. Vooral het gebrek aan handhaving van foutparkeerders wordt genoemd in een verkeersenquête, die de wijkraad heeft gehouden.

De enquête stamt al uit juni 2008. De wijkraad heeft daarna verschillende keren met de gemeente om tafel gezeten, maar tot op heden is er nog niet veel gebeurd. “Een ergernis voor de wijkraad en de bewoners”, zegt Marjolein Steffens. “Terwijl er op korte termijn al resultaten te boeken zijn door strenger te handhaven.”

Het parkeergedrag is veel wijkbewoners een doorn in het oog. “Vooral omdat automobilisten lukraak hun auto neerzetten, niet rekening houdend met de indeling van parkeervakken, maar ook omdat mensen het vertikken om 10 meter verder te lopen en dan maar dubbel parkeren, of op een plek waar het niet mag. Bovendien zijn er nogal wat automobilisten die in het centrum van Hoofddorp werken, geen parkeergeld willen betalen en er dan maar voor kiezen om hun auto buiten de blauwe zone in Graan voor Visch te parkeren. En daarmee dagelijks bijdragen aan de parkeerdruk in de wijk”, aldus Steffens.

De gemeente onderzoekt al vanaf juni of de blauwe zone kan worden uitgebreid. Deze werd destijds ingesteld omdat veel treinpassagiers hun auto in de wijk stalden, om onder het betaald parkeren uit te komen. Vaak waren dat mensen die via Schiphol op vakantie gingen. Marjolein Steffens kan zich goed voorstellen dat er in de wijk weerstand is tegen uitbreiding van de blauwe zone. “Daarom moeten de gemeente en de politie eerst maar eens beginnen met vaker en strenger te handhaven.” Fractievoorzitter Steffens gaat dit aan de orde stellen bij burgemeester Theo Weterings, die handhaving in zijn portefeuille heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie