Royal Toys opent vandaag showroom vol skelters en speelhuizen

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

De grote showroom is een feest voor ieder kind. En als er al een traditionele indeling gemaakt moet worden: de jongensharten zullen er ongetwijfeld sneller gaan kloppen bij het zien van de vele en stoere skelters. Meisjesdromen worden er waar vanwege de prachtige speelhuizen die niet van echt te onderscheiden zijn en waarin een nachtje slapen met vriendinnetjes een prachtig avontuur wordt. Het bedrijf doet met beide producten zijn naam alle eer aan.

De drijvende krachten achter Royal Toys zijn Hans van der Horst en zijn dochter Carmen. De laatste is hét gezicht in de winkel. De zaak is ontstaan doordat opa Hans maar niet kon slagen voor een fatsoenlijke skelter voor zijn kleinkind. “In de wijde omtrek kon ik geen skelter vinden die én er leuk uitziet én tegen een stootje kan. Omdat ongetwijfeld ook andere mensen hier tegenaan lopen besloot ik om ze zelf te gaan verkopen”, licht Hans toe terwijl in de grote showroom het bewuste kleinkind met een dolgelukkig gezicht op het kunstgras zijn skelterkilometers maakt. Dochter Carmen is al even enthousiast als ze vertelt dat de showroom de grootste collectie skelters van heel Nederland bevat. “Er staan hier bijna zestig modellen. En uitsluitend van de topmerken Mammoet, Berg en Kettler. Ze springen eruit in diversiteit, betrouwbaarheid en degelijkheid en staan allemaal op luchtbanden. Het zijn skelters die tegen een stootje kunnen en een leven lang meegaan. Ook in skelterland geldt dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is.” Met de afgelopen sneeuwrijke winter in gedachten weet ze: “Zet een sneeuwschuivertje voor een van deze robuuste skelters en kindlief is uren zoet.”

Carmen dacht terug aan haar kinderjaren toen ze via internet in contact kwam met de geloofsgemeenschap Amish en de prachtige en uiterst degelijke speelhuizen zag die tot in detail op een echt huis lijken. Ze vloog naar Ohio en aanschouwde er hoe de huizen met de hand worden gemaakt van duurzaam materiaal en als bouwpakket worden verstuurd. Simpel in elkaar te zetten doordat de schroefgaten al voorgeboord zijn. Jonge zakenvrouw Carmen wist er het importeurschap voor heel Europa te verkrijgen.

De Amish-huizen zijn van hoogwaardige kwaliteit, kunnen probleemloos het Nederlandse klimaat aan en zijn op allerlei manieren uit te breiden. “Het beginmodel, op zich al een fors huis, kost 1.550 euro. Het grootste huis 9.800 euro. Maar daar heb je zo ongeveer een tweede huis voor. Je moet er bijna een bouwvergunning voor aanvragen”, grapt Carmen die begrijpt dat niet iedereen even handig is. “Desgewenst zetten wij elk speelhuis op locatie in elkaar.”

Nog even en dan kan Royal Toys ook van afstand niet gemist worden: als blikvanger en ook als baken wordt binnenkort op het dak van het pand een speelhuis neergezet.

Ter kennismaking geeft Royal Toys tot eind december liefst 10 procent korting op alle skelters en speelhuizen.

Kaagweg 18 2157 LH Abbenes T: (0252) 547 040 I: www.royaltoys.nl
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie