Kagia speelt voor Sinterklaas

25 november 2010 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - "Lugdunum kwam op 0-2 dankzij twee stommiteiten van Kagia", wist Ramon Hageraats. "Na een halfuur spelen had ik al twee keer gewisseld, we speelden bijna zonder echte verdedigers. Na rust hebben we geprobeerd om nog iets te forceren. Maar toen kon je goed zien dat die speelstijl Kagia niet ligt. Wij moeten het hebben van voetballend vermogen. Vandaag moeten we dus maar beschouwen als een zeperd. Volgende week beter."

Een week eerder bij BSC '68 leidde Kagia na een razende start binnen een kwartier met 0-3. Na een eerste schotje van Lugdunum over en een poging met rechts van Sander van der Burg een minuut later was Kagia in de zevende minuut dicht bij de 1-0. Na een combinatie tussen Jeffrey Nijenhuis en Sander van der Burg zette laatstgenoemde de bal hard voor maar de er was niemand die tegen de bal aan kon lopen. Toch werd de aanval doorgezet en uiteindelijk belandde de bal vanaf de rechterflank bij de tweede paal weer voor de voeten van Sander van der Burg. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast. Twee minuten later nam Ferry Scholten teveel risico in de opbouw, Sander van der Niet kon redden. Kagia zocht met overleg naar de openingen achterin bij Lugdunum maar Ramon Hageraats moest meer dan eens vanaf de zijkant instrueren dat het spel verlegd moest worden naar de andere kant van het veld. Het leek wachten op meer kansen voor de thuisploeg tot in de zeventiende minuut na balverlies het linkerverdedigingsblok van Kagia helemaal open lag. De bal werd diep gegeven, Sander van der Niet kwam nog zijn goal uit maar hij werd met een boogbal verslagen. Ferry Scholten kon op de doellijn geen redding meer brengen: 0-1. Dat was een lelijke tegenvaller en het werd nog erger. In de 25e minuut kreeg Kagia halverwege de helft van Lugdunum een vrije trap. Ronald Rovers had de bal hoog in het strafschopgebied moeten plaatsen maar hij koos voor een opening op links waar op dat moment geen medespeler rekening mee hield. Ook deze bal werd onderschept, meteen diep op links gegeven en weer werd de uitlopende Sander van der Niet met een boogbal geklopt: 0-2. Kort daarop wisselde Ramon Hageraats Guillaume Thissen voor Kevin van Dijk. Kagia was de kluts kwijt, Lugdunum kreeg twee kansen en scoorde in de 33e minuut 0-3 na een versnelling op de rechterflank en een stiftballetje over Sander van der Niet. Maarten van der Knaap verving Ronald Rovers en in de 35e minuut scoorde de tweede invaller aan Kagia-zijde de 1-3. Dat bood in ieder geval weer enig perspectief. Niet Rutger Goudriaan maar Maarten van der Knaap kreeg voor rust nog twee mogelijkheden op meer, een schot ging over en het tweede schot werd uit de korte hoek getikt door de doelman van Lugdunum. Na rust moest Kagia opportunistisch voetballen maar de ploeg had daar de grootste moeite mee. Wanneer Bram Slootweg de bal in de achterhoede kreeg, wachtte hij te vaak naar de zin van Ramon Hageraats te lang met het spelen van de lange bal. Te vaak ook werd de pass van Slootweg daardoor geblokt met alle risico's van dien. Na precies een uur spelen zette Kevin Robelus Rutger Goudriaan kansrijk voor de goal maar de keeper van Lugdunum verkleinde zijn doel met succes. De rebound werd door Pascal Timmermans met een bekeken schot net naast geschoten. Toen Ramon Hageraats in de 63e minuut Tom Kamp in het veld had gebracht voor Jeffrey Nijenhuis, had hij al zijn troeven gespeeld. Ferry Scholten schoof door naar voren, Dominique van der Burg zakte een linie. Leider Cees Mastenbroek zag zijn elftal ploeteren en constateerde 'elke uitval van Lugdunum is levensgevaarlijk'. Maar Sander van der Niet vond drie tegendoelpunten meer dan genoeg zodat Pascal Timmermans tot het laatst mogelijkheden zag en zijn ploeggenoten aanmoedigde: "Het kan nog steeds Kagia. Kom op!" Een vrije trap van Kevin van Dijk werd gestopt, de rebound werd over gekopt door Rutger Goudriaan. Kevin Robelus poeierde een keer net naast en tussendoor werd de 1-4 afgekeurd wegens hands. Het bleef 1-3 en bij die 3 zaten 2 dus Sinterklaascadeautjes van Kagia.