Wie weet dat coffeeshop komt is pertinent tegen

25 november 2010 om 00:00 Nieuws

Een aantal weken geleden maakte het college bekend akkoord te gaan met de herziene aanvraag voor een coffeeshop aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. Vandaag, donderdag 25 november, wordt tijdens een speciale raadssessie in het raadhuis te Hoofddorp, gediscussieerd over het totale coffeeshopbeleid in Haarlemmermeer. Maandag 6 december is er een speciale zienswijzenavond in zalencentrum Het Trefpunt aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep (start 19.30 uur, zaal open vanaf 19 uur). Aan alle drie de berichten is uitgebreid aandacht besteed via de (lokale) media.

Meeste bezoekers winkelcentrum kijken vreemd op over ‘laatste nieuws’ NIEUW-VENNEP - Het ‘laatste nieuws’ dat Jessica Buter, volgens het college, mag starten met haar coffeeshop Jazz Lounge, is nog lang niet bij de meeste inwoners van Nieuw-Vennep bekend. Dat blijkt uit een vragenrondje in winkelcentrum Symfonie op de hoek van de Hoofdweg en Venneperweg, op een flinke steenworp afstand van Venneperweg 443, de beoogde locatie voor de coffeeshop.

De mogelijke komst van een tweede coffeeshop in Haarlemmermeer (de eerste staat aan de Kruisweg in Hoofddorp) zou dus genoegzaam bekend moeten zijn, zeker in Nieuw-Vennep. Een ‘rondje’ winkelcentrum Symfonie laat echter een heel ander beeld zien. Op dinsdag 23 november werden tussen 14 en 15 uur meer dan twintig bezoekers gevraagd of zij bekend waren met de laatste stand van zaken. De uitslag was verrassend: een ruime meerderheid reageerde met een ‘gaat de coffeeshop dan door?’

Op de vervolgvraag ‘en nu u weet dat de coffeeshop er wellicht komt, bent u dan voor of tegen?’ zeiden achttien personen ‘dat zij absoluut tegen zijn’. De belangrijkste argumenten om tegen te zijn, zijn de overlast, de ‘eenvoudige’ overstap naar harddrugs (en vercriminalisering van het gedrag) en geld verdienen over de ruggen van de kopers van drugs (‘dat slecht is voor de gezondheid’). Twee bewoners van Abbenes (alle andere bezoekers wonen in Nieuw-Vennep) verwezen zelfs naar een familiedrama om duidelijk te maken waarom ze absoluut tegen een coffeeshop zijn.

Twee bewoners kozen duidelijk een ander standpunt. Van hen mag de coffeeshop komen omdat zij er niet dicht bij wonen. “Het treft ons dus niet.”

De raadssessie is donderdagavond ‘live’ te volgen via MeerTelevisie (vanaf 20.30 uur via de analoge kabel van Ziggo, kanaal S12++ of 240MHz).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie