‘Avatarbos’ in Venneperhout

25 november 2010 om 00:00 Nieuws

De grote man achter het planten van het groen is de regisseur van de film Avatar, James Cameron. Hij heeft zich tot doel gesteld wereldwijd 1 miljoen bomen te planten. Stichting wAarde, Twentieth Century Fox en Staatsbosbeheer helpen hier aan mee, op drie locaties in de Randstad. Eén van die locaties is dus het Venneperhout bij Nieuw-Vennep waar in het kader van het Avatar-Hometree Initiative door jongeren onder meer boompjes geplant zijn.

NIEUW-VENNEP - Leerlingen van het Herbert Vissers College hebben gisteren, woensdag 24 november, bomen, struiken en klimplanten geplant in het Venneperhout. Dit nieuwe stukje natuur moet de uitstraling krijgen van het Avatarbos uit de film Avatar.

Het echte grote Avatarbos komt midden in de Randstad - in het Bentwoud bij Zoetermeer – en zal voor iedereen vrij toegankelijk zijn. De aanplant van (inheemse) boompjes gebeurt op ecologisch verantwoorde wijze. Centraal in het bos komt een landschapskunstwerk van Cornelia Bruinewoud, De Droom van de Boom, waarin een jong boompje zich spiegelt aan de oude, trotse oerbomen die vroeger ons land bepaalden. Daar omheen zal een fijnmazig netwerk verschijnen van bomen, boomgroepen, zwerfpaden en droomplekken.

Stichting wAarde-directeur (tevens initiatiefnemer) Thomas van Slobbe: “Voor de meeste jongeren maakt de virtuele werkelijkheid van films en computerspelen een vast onderdeel uit van hun dagelijkse leven. Door middel van dit samenspel van virtuele natuurbeleving en ‘real life’, hopen we de betrokkenheid van jongeren bij hun eigen leefomgeving te versterken.”

Staatsbosbeheer ondersteunt het initiatief opdat mensen van alle leeftijden optimaal kunnen genieten van de schoonheid van de natuur.

De eerste locatie voor een ‘Avatar-bos’ is overigens het Diemerbos. Hier is op 17 november startsein gegeven. Wie zelf een bijdrage wil leveren, kan zogeheten Avatar-certificaten kopen van 10 euro per stuk. Meer informatie: www.waarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie