HLMR gaat kookschool bouwen in Nairobi, Kenia

2 december 2010 om 00:00 Nieuws

“Wat is je liefste wens?” vroeg vorig jaar rond deze tijd de hulp-sinterklaas aan Agnes Walraven toen hij haar met een attentie bezocht als dank het goede werk dat zij al vele jaren in Kenia doet. “Een kookschool alstublieft”, zei ze zacht. “Voor een betere toekomst voor de jongeren daar.”

Project biedt kansarme jongeren uitzicht op betere toekomst VIJFHUIZEN - Wat begon als een geintje is uitgegroeid tot een prachtig project: het bouwen van een complete kookschool in Kenia. In april gaan tien Vijfhuizenaren in Nairobi in één week tijd het ambitieuze project realiseren.

Inmiddels is het een jaar later en is duidelijk geworden dat er iets moois staat te gebeuren. Onder de vlag van Stichting Promotie Vijfhuizen gaat een groep van tien Vijfhuizenaren op eigen kosten naar Kenia om in de week van 16 tot 23 april een complete kookschool te bouwen. Deze komt op het terrein van de technische school van father Joseph in een buitenwijk van Nairobi. Daar krijgen 120 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar een vakopleiding. Zij komen uit de allerarmste lagen van de bevolking, hebben vrijwel geen enkele scholing gehad en daardoor nauwelijks hoop op een goede toekomst. De school stelt de jongeren in staat zich te ontwikkelen hetgeen kansen biedt voor de toekomst. Naast de school is een restaurant waar mensen uit de omgeving komen eten en waar de leerlingen zelf hun eten klaarmaken. De keukens zijn zeer primitief en feitelijk de naam keuken niet waard. In een volwaardige keuken die tevens kookschool gaat worden, volgen de jongeren straks een horeca-opleiding waardoor ze uitzicht hebben op een goede baan en daarmee een nieuwe toekomst.

Agnes Walraven heeft een andere opzet gegeven aan haar restaurant De Ouwe Meerpaal en is 1 december op een visum van drie jaar naar Kenia gegaan. Naast de zorg voor haar lopende projecten daar gaat ze de komst van haar dorpsgenoten voorbereiden. In de week van 14 februari gaat een container vol bouw- en keukenmaterialen, gereedschap, fornuizen en verf naar Nairobi. De totale kosten van het project bedragen zo’n 60.000 euro. Een groot aantal maatschappelijk betrokken partners biedt hulp om van het ambitieuze project een succes te maken. Juist om die reden is het project uitgerold over heel Haarlemmermeer en is HLMR citymarketing een onmisbare steun in de rug geworden. Deze krant is mediapartner en zal de Meer op de hoogte houden van de voortgang van het project.

Voor meer informatie:

www.hlmr-bouwt-kookschool.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie