GroenLinks: alternatief plan voor bewaakte fietsenstalling

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De fractie van GroenLinks heeft een plan gemaakt voor een nieuwe bewaakte fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp. De gemeenteraad bespreekt het plan vanavond.

Zoals eerder gemeld heeft het college van B en W besloten om de bestaande stalling aan de Tuinweg per 1 januari te sluiten. Volgens het college is de exploitatie te duur en wordt er te weinig gebruik van gemaakt. Verkeerswethouder Michel Bezuijen heeft toegezegd dat er volgend jaar voorstellen worden gedaan voor nieuwe voorzieningen in het centrum.

Dat duurt GroenLinks allemaal veel te lang, zo maakte fractievoorzitter Els Berk vorige week duidelijk tijdens de raadsvergadering. Het plan van GroenLinks gaat uit van een duurzaam gebouwde stalling voor 240 fietsen en 10 bromfietsen op een goed zichtbare plek in het Hoofddorpse centrum, bij voorkeur het Burgemeester Van Stamplein of het Dik Tromplein.

Zo’n fietsenstalling kan er al in de eerste helft van volgend jaar staan en hoeft niet veel meer te kosten dan ongeveer 70.000 euro, zo heeft de partij uitgerekend. De exploitatiekosten kunnen naar de mening van GroenLinks ook laag worden gehouden. Het plan gaat uit van 40.000 bezoekers per jaar. Om de kosten te drukken zouden die 50 eurocent per dag moeten betalen. De stalling zou kunnen worden beheerd door mensen die werkervaring opdoen. GroenLinks komt uiteindelijk uit op een jaarlijks exploitatietekort van ruim 5.000 euro. Winkeliers zouden dat bedrag nog kunnen drukken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie