Omgelegde A9 komt op 500 meter van Badhoevedorp

16 december 2010 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - De omgelegde snelweg A9 komt niet op 600 meter van Badhoevedorp te liggen, maar op 500 meter. En op sommige plekken nog dichterbij.

Tijdens de extra informatieavond die vorige week in een bomvol dorpshuis werd gehouden, bleek dat Badhoevedorp zich goed had voorbereid. Er werden dan ook de nodige kritische opmerkingen gemaakt. Zo ook over de afstand tussen de omgelegde snelweg en de Schipholweg.

Steeds was Badhoevedorp ervan uitgegaan dat de afstand tussen het dorp en de nieuwe weg 600 meter zou bedragen. Maar daar klopt niets van, betoogde een aanwezige die had uitgerekend dat de afstand tussen de as van de nieuwe A9 en de gevels van de woningen aan de Schipholweg 500 meter bedraagt. Hij had zijn huiswerk goed gedaan, want zijn opmerking kon rekenen op een compliment van Matty Vermeulen die namens de gemeente een toelichting gaf op het Masterplan. Om vloeiende aansluitingen op het dan oude gedeelte van de A9 te krijgen komt de omlegging aan de oost- en de westkant zelfs dichter bij het dorp te liggen.

Het huidige knooppunt Badhoevedorp wordt ingrijpend veranderd. Om een veilige aansluiting met de omgelegde A9 te krijgen schuift de weg 30 meter op waardoor de afstand tussen de nieuwbouwlocatie Schuilhoeve niet de oorspronkelijke 160 meter bedraagt, maar 130 meter. De omgelegde A9 kan in de toekomst nog met 2 x 1 rijstrook uitgebreid worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie