Siekman & Stassen stelt belang cliënt boven publiciteit

16 december 2010 om 00:00 Nieuws

Dat laatste dat geldt ook voor mr. D.W.H.M. Wolters die sinds kort een eigen kantoor heeft. “Wij bewegen ons liever in de luwte van de publiciteit. Want ook al hebben we gerenommeerde klanten en grote zaken, ons credo is en blijft: spreken is zilver, maar zwijgen is goud.”

‘Spreken is zilver, maar zwijgen blijft goud’ bij advocatenkantoor HOOFDDORP - Ze zijn nog niet elke dag op tv. Maar de laatste jaren zijn advocaten wel steeds meer in beeld om een zaak toe te lichten of te bepleiten, het liefst in spraakmakende zaken. Het kantoor Siekman & Stassen doet daar niet aan mee.

Ruim tien jaar was mr. D.W.H.M. Wolters een zeer gewaardeerde collega van Siekman & Stassen in het Oude Kantongerecht aan de Raadhuislaan in Hoofddorp. Dit kantoor, al weer twintig jaar te vinden op deze karakteristieke locatie, heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een kantoor dat gerekend mag worden tot de top vijf van Nederland die zich bezighouden met de fiscale advocatuur.

Toch zie of hoor je de naam niet in het nieuws. Terwijl de maatschap wordt gevormd door samenwerkende advocaten en belastingadviseurs die vrijwel allen gewerkt hebben bij grote advocaten- en belastingadvieskantoren. En terwijl het veelal om grote zaken gaat. “Het zwaartepunt ligt bij ons op het fiscaal strafrecht”, aldus mr. P.J. Siekman, “en dat betekent dat er in veel gevallen sprake is van vervolging van fiscale dan wel economische fraude. Maar ook andere onderdelen van het recht, het civiele recht en het ondernemingsrecht behoren tot ons aandachtsgebied.”

De cliëntenkring en de problematiek zijn journalistiek gezien, aldus mr. Siekman, ‘best wel interessant’. “Maar wij vinden privacy belangrijker dan publiciteit.”

Mr. D.W.H.M. Wolters, tot voor kort vennoot bij Siekman & Stassen, heeft dit uitgangspunt altijd geheiligd en doet dat nog steeds nu hij zijn eigen strafrechtkantoor geopend heeft aan de Kruisweg 971c in Hoofddorp: Wolters Strafrechtadvocaten. Daar houdt hij zich niet alleen bezig met financieel strafrecht, maar ook met de verdediging in commune strafzaken. Dat doet hij overigens samen met zijn twee medewerkers, mevrouw mr. A. Baatenburg de Jong en mevrouw mr. A.L. Louwerse.

Mr. Wolters: “Wij behartigen de belangen van iedere cliënt op een actieve en creatieve wijze, ongeacht de aard, omvang en de complexiteit van de zaak. Ons kantoor procedeert dan ook in zaken die worden behandeld door de kinderrechter tot zaken die dienen bij de Hoge Raad in Den Haag. Het kantoor houdt zich daarnaast bezig met het verlenen van bijstand aan een groot aantal terbeschikkinggestelden. Het kantoor behoort op dit rechtsgebied bij de top in Nederland.”

Mr. Siekman: “Ook na het vertrek van mr. Wolters blijft Siekman & Stassen de rechtsbijstand in fiscale strafzaken continueren. En voor wie dit nog niet wist - belastingfraudeurs behoren in de regel tot de bovenlaag van onze bevolking. Reden waarom in dit soort zaken in het belang van de cliënten grote terughoudendheid geboden is indien het gaat om publiciteit. Het gaat in dit soort zaken vaak om zeer grote belangen die veelal in de miljoenen euro’s lopen. Een en ander betekent dat Siekman & Stassen tot in lengte van dagen in de luwte van de publiciteit hun werkzaamheden voor vaak welgestelde cliënten zullen blijven vervolgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie