Kinderen Braambos stampen en sissen voor nieuw cultuurgebouw

16 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Geen kerstliedje, geen ander ‘gewoon’ lied. Nee, de ongeveer 600 kinderen van basisschool het Braambos (groep 5 t/m 8) mogen deze maandagochtend in twee groepen in de aula stampen met hun voeten, sissende geluiden maken, muisstil zijn en met hun handen klappen. Midden in de groep staat Merlijn Twaalfhoven, de stadscomponist van Haarlemmermeer. Zijn opdracht is het componeren van een speciaal muziekstuk dat opgevoerd wordt tijdens de opening van het Cultuurgebouw op 13 februari 2011. Maar liefst duizend stemmen mogen daar aan meedoen, van zangers met een professionele achtergrond tot koren en van amateurzangers tot kinderen van basisscholen. Merlijn Twaalfhoven laat ze allemaal zingen, muziek ervaren en ritmes voelen en probeert iedereen meteen te enthousiastmeren om mee te doen. Gelijktijdig ‘bouwt’ hij verder aan zijn openingsconcert De Stem van Haarlemmermeer.

Daarom was hij een dag eerder ook aan het auditeren, in het bibliotheektheater in de Schoolstraat in Nieuw-Vennep. Daar konden kinderen ‘s middags auditie doen voor De Stem van Haarlemmermeer. Zij deden daar hun uiterste best voor een zangrol tussen professionele sterren op het hoofdpodium in het cultuurgebouw.

Dezelfde middag ging Merlijn Twaalfhoven naar de kunstklas van het Hoofdvaartcollege en op die manier groeit het koor langzaam maar zeker naar de duizend stemmen. Dat aantal is nog niet bereikt, dus aanmelden kan nog steeds. Dat kan via www.stemvanhaarlemmermeer.nl waar een overzicht gegeven wordt van zangers en zangeressen die al op de zanglijst staan. Belangstellenden kunnen tevens 18 december om 23 uur luisteren naar Radio 4 (Componeren achter duinen en dijken).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie