‘Gasleiding langs Polderbaan is gevaar voor omwonenden’

23 december 2010 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De aanleg van een nieuwe gasleiding langs de Polderbaan vormt een groot gevaar voor bewoners in het gebied. Dat betoogde Dirk Resoort vorige week als inspreker tijdens de gemeenteraadsvergadering. Volgens Resoort moet burgemeester Weterings er alles aan doen om de veiligheid van de bewoners te garanderen.

Resoort was eind november in schouwburg De Meerse op een informatiebijeenkomst van het ministerie van Economische Zaken over de plannen voor de gasleiding. Volgens hem is het voornemen om de leiding parallel aan de Polderbaan 1 meter 25 tot 1 meter 50 diep aan te leggen. Daardoor dreigt een regelrechte natuurramp, aldus Resoort. “Als er een vliegtuig neerstort, ontstaat er een ramp. Dat vliegtuig is zo door 1 meter 25 prut heen Bewoners die er in de buurt wonen, komen daar niet levend uit.”

VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat reageerde met de mededeling dat de plannen toch uitgaan van een diepte van 25 meter. Die diepte geldt alleen voor onder de Polderbaan, zo wist Resoort, maar ernaast komt de gasleiding volgens hem veel minder diep te liggen. De burgemeester beloofde later met nadere informatie te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie