Repertoire van Jeroen van Merwijk in Schouwburg De Meerse

23 december 2010 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Na ruim twintig jaar solo op het podium, treedt Jeroen van Merwijk dit seizoen op met de voor de gelegenheid ingeroepen formatie Le Big Bazar. Deze formatie bestaat uit de virtuoze gitaristen Wouter Planteijdt (SJAKO!) en René van Barneveld (SJAKO!, ex-Urban Dance Squad). Zaterdag 8 januari om 20.30 uur in De Meerse.

De drie spelen nummers uit het rijke repertoire van Van Merwijk. De melodieuze slidegitaar van Van Barneveld en de onnavolgbare solo’s van Planteijdt geven Van Merwijks liedjes een geheel nieuwe lading. Zij komen dankzij de begeleiding van deze twee iconen uit de Nederlandse popmuziek als het ware ‘thuis’.

Het levert een verrassende mengeling van Nederlandse kleinkunst en Amerikaanse folk en blues op. Jeroen van Merwijk staat met ‘Le Big Bazar’ op zaterdag 8 januari om 20.30 uur in de Nieuwe Zaal in Schouwburg De Meerse.

Het programma ‘Le Big Bazar’ bestaat voornamelijk uit liederen, afgewisseld met zo nu en dan een anekdote, een column of een luchtig gedicht van de hand van Van Merwijk zelf. De beeldend kunstenaar Van Merwijk tekent voor het toneelbeeld. Het Parool over de voorstelling: “De maestro zelf lijkt van iedere minuut te genieten. ‘Le Big Bazar’ is geen gewone Van Merwijk.

Af en toe pakt Van Merwijk zijn leesbril uit de koker om toch even een column voor te lezen. Met zijn typerende combinatie van ver doorgetrokken zelfspot en haarscherpe analyses schept hij gedurende de avond een beeld van de kunstsector in Nederland.”

Jeroen van Merwijk is cabaretier, kunstenaar en schrijver. Voor zijn cabaretprogramma ‘Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen’ kreeg hij vorig jaar een nominatie voor de Poelifinario, de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Met dit programma was hij ook te zien in Het Oude Raadhuis. Daarnaast was hij o.a. met de programma’s ‘Ik ben blij dat ik mijzelf niet ben’, ‘Dat kunnen alleen de héle groten’ en ‘Graag meneer Van Merwijk!’ te zien in Hoofddorp.

Kaarten voor de voorstelling van Jeroen van Merwijk zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie