Intieme en persoonlijke theater-

30 december 2010 om 00:00 Nieuws

Ze graaft in haar eigen familiegeschiedenis en vindt de meest prachtige, ontroerende en soms pijnlijke verhalen. Sanne Vogel vertelt over haar familie in ‘Document – een poëtische monoloog over de schoonheid van verdriet’. Sanne Vogel staat op zaterdag 15 januari om 21 uur in de Nieuwe Zaal in Schouwburg De Meerse.

monoloog van Sanne Vogel HOOFDDORP - In 2008 vertelt Sanne Vogel in het televisieprogramma ‘Pauw en Witteman’ over haar familiegeschiedenis en ze barst in tranen uit. Ze realiseert zich hierdoor dat ze iets moet doen met al die mooie verhalen en kiest ervoor een theatermonoloog te maken: intiem en persoonlijk.

Oma Vogel werd zwanger van een rijschoolhouder die haar niet wilde. Ze vluchtte in de armen van een onbetrouwbare crimineel. Met haar kind onder de arm vluchtte ze opnieuw. In de Utrechtse Johannapolder vond ze een thuis bij een licht vergroeide communist, die woonde in een oude treinwagon op palen. In die treinwagon, bij de fluisterende populieren, werd Sanne’s vader geboren. Hij had geen wieg. Sliep in een laatje van de kast. Toen vader Vogel 15 was overleed Opa aan een hersentumor. Twee maanden later stierf Oma aan borstkanker....

‘Document – een poëtische monoloog over de schoonheid van verdriet’ is een ‘personal road movie’?langs paradijsvogels, wonderlijke familieverhoudingen en een alles vernietigend kankergen. Script en spel: Sanne Vogel, begeleiding: Michiel van Erp, vormgeving/video: Robin Vogel en muziek: Perquisite.

Broer en zus Robin (1983) en Sanne Vogel (1984) maken al sinds hun jeugd samen toneelstukken, filmpjes, teksten en beeld. In 2002 richtten ze samen de Vogelfabriek op om zelfstandig producties te kunnen ontwikkelen, los van bestaande gezelschappen en productiehuizen. Vorig seizoen was de Vogelfabriek te zien met de voorstelling ‘Raaf’ bij Schouwburg De Meerse.

Kaarten voor de voorstelling van Sanne Vogel zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie