Forza!: geen 1,2 miljoen voor probleemjongeren Floriande

20 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De raadsfractie van Forza! is faliekant tegen de bouw van een jeugdhonk in de wijk Floriande in Hoofddorp als blijkt dat deze accommodatie vooral bedoeld is voor probleemjongeren. De raad bespreekt vanavond het plan van wethouder John Nederstigt van Jeugdzaken om voor dit plan 1,2 miljoen euro uit te trekken.

Forza! is ervan overtuigd dat er onder jongeren in Floriande nauwelijks behoefte is aan een eigen onderkomen. Raadslid Michel van Dijk: “Wij vinden het geen goed idee om jongeren die overlast veroorzaken bij dit project te betrekken via het jongerenwerk, omdat wij hen hiermee niet willen belonen. Daarnaast zullen deze probleemjongeren er voor zorgen dat mogelijk andere jongeren het honk mijden. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Daarnaast vindt Forza! de kosten van 1,2 miljoen euro te hoog. “Zeker in een tijd van bezuinigingen lijkt ons dat weggegooid geld. Het zal ook moeilijk worden om organisaties te vinden die activiteiten gaan aanbieden voor jongeren. Als er een jongerenaccommodatie moet komen dan willen wij dat dit een multifunctioneel centrum wordt voor iedereen, ook voor jonge kinderen. Maar het liefst zien wij dat er alsnog een streep wordt gezet door deze onzalige plannen.”

Forza! zegt te beseffen dat het besluit om een jongerencentrum in Floriande te realiseren al in de vorige raadsperiode is genomen. De fractie wil niettemin alles op alles zetten om dwars te liggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie