Tiental UNO langs Hoofddorp

27 januari 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "Ik mis vandaag zes basisspelers, vooral in de verdediging", gaf Tafilj Markovic voor de wedstrijd zijn problemen prijs. Meteen na afloop maakte hij de balans op. "Voor rust hebben we best goed gespeeld. Wij kregen de beste kansen. Ik was niet blij met de rode kaart voor UNO. Helemaal niet omdat onze beste speler geblesseerd van het veld moest. Na rust was het niet goed genoeg, we creëerden wel weer onze kansen maar UNO heeft keihard geknokt voor een goed resultaat."

De eerste derby op de tweede competitiedag eindigde in een 3-0 overwinning voor Hoofddorp. UNO sloot de eerste seizoenshelft af op een plek in de topdrie, Hoofddorp bleef een stuk lager hangen op de ranglijst omdat veel punten werden gemorst door het niet goed benutten van de gecreëerde kansen. De eerste kans van de wedstrijd was na zeven minuten voor Danny Kotey. De supersnelle en hardwerkende UNO-aanvaller kreeg de bal uitstekend mee van Sebastiaan van Dijk maar alleen voor Milko Snijder had hij niet de rust om een hoek te kiezen. Het schot van Kotey ging een halve meter over.

Daarna had de verdediging van Hoofddorp die werd geleid door John Brouwer en Gert Jan van Huijstee lange tijd weinig problemen met het opvangen van de thuisploeg. Hoofddorp creëerde zelf kansen, Marouane Ghazi was twee keer dicht bij de openingstreffer. In de twintigste minuut greep Milko Snijder goed in voor Danny Kotey gevaarlijk kon worden namens UNO, in de 24e minuut kreeg Peter Rijswijk een enorme kans. Leider Jan Brouwer riep vol ongeloof uit: "Hij had hem voor het intikken." Zo bleef het 0-0. In de 36e minuut won Gert Jan van Huijstee een fel duel van Leon van Dijk, de scheidsrechter zag er geen overtreding in maar wel in de actie van Koen Freriks op Raymond Bodok. Direct rood voor Freriks en Bodok werd door drie ploeggenoten van het veld gedragen met een enkelblessure.

Tot overmaat van ramp voor de gasten rommelde Danny Hoenson zich op slag van rust door de Hoofddorp-defensie: 1-0. Met tien tegen elf was het voor UNO na rust tegenhouden en in de snelle omschakeling met Danny Kotey en Sebastiaan van Dijk zien toe te slaan. De eerste mogelijkheid na rust was weer voor UNO, daarna probeerde Hoofddorp aanvallend een vuist te maken tegen het hardwerkende UNO. Dat leidde tot wat mogelijkheden, waarbij de eindpass niet goed genoeg was en een paar echte kansen waarbij doelman Johan Geel uitstekend ingreep. In de 82e minuut mocht Danny Hoenson vanaf de linkerflank een vrije trap nemen. De bal werd hard en laag voor de goal gespeeld en bij de tweede paal kwam Sebastiaan van Dijk doeltreffend inlopen. In de laatste minuut maakte Danny Kotey op aangeven van Barry Tukker ook nog 3-0. Edwin van Maas was uiterst tevreden met het resultaat. "We hadden vroeg op voorsprong moeten komen, daarna was Hoofddorp een periode sterker. Na de rode kaart voor Koen Freriks hebben we als collectief uitstekend gespeeld. Dit is echt een overwinning van het collectief en dat is op dit moment het allerbelangrijkste."

Bij de foto's: Pechvogel Raymond Bodok wordt van het veld gedragen terwijl op de achtergrond Leon van Dijk nog wel kan worden opgelapt. Het duel was hard maar fair te noemen, het tiental van UNO won met 3-0 van elf SV Hoofddorpers.