Meer dan verdiend gelijkspel VVC tegen koploper

27 januari 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Wedstrijden van koplopers bij hekkensluiters zijn volgens voetbalclichés altijd lastig. Hekkensluiter VVC kon zich daaraan optrekken in de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen koploper Onze Gezellen. De koploper incasseerde in twaalf wedstrijden evenzoveel tegendoelpunten, VVC scoorde in twaalf duels slechts twaalf keer. "Ten opzichte van vorig seizoen leverden we 54 doelpunten in door het vertrek van een aantal spelers," haalde Rory Roubos kort voor de wedstrijd aan.

Voeg bij de constatering over het aantal vertrokken doelpunten ook nog eens de tijdens het lopende seizoen noodgedwongen afgehaakte spelers en een belangrijke verklaring voor de teleurstellende resultaten is gevonden. Ondanks alle tegenslagen blijft Roubos optimistisch en positief ingesteld. Daarbij wordt hij sinds het vertrek van zijn rechterhand Herman van Eekeres ondersteund door Marcel Steffens. De combinatie Roubos-Steffens heeft een sterk motiverend effect op de jonge spelers van VVC zondag 1. Met een straffe wind in de rug begon VVC aan de zware klus tegen de koploper.

Met een 4-3-3 veldbezetting startte VVC voorzichtig. Waar nodig verdedigden de aanvallers Mark de Boer, Erhan Albayrak en Remco Timmerman op eigen helft mee. In de eerste twintig minuten gebeurde het meer dan eens dat VVC met elf man rond de eigen zestien opereerde. OG kon daardoor nauwelijks kansen creëren en met het verstrijken van de minuten groeide het vertrouwen bij de thuisploeg. Doelman Alwijn Saarloos greep in wanneer dat nodig was en in de 25e minuut was Remco Timmerman met een kopballetje opeens heel dicht bij de verrassende 1-0. OG probeerde het met schoten uit de tweede lijn maar dat was koren op de molen van doelman Saarloos.

Langs de lijn leefden Rory Roubos en Marcel Steffens hartstochtelijk mee met hun hardwerkende jonge ploeg: "Klasse gewerkt mannen! Lekker Erhan!" nadat VVC goed druk had gezet rond de middenlijn. Na het veroveren van de bal ontstond er een mogelijkheid voor de thuisploeg. In de 36e minuut ontsnapte VVC aan de 0-1 nadat de bal onder de voet van een van de verdedigers was geglipt. Ook dat was goed voor het vertrouwen. Een vrije trap van Erdem Hanli werd door Remco Timmerman net over de kruising geschoten. In de 43e minuut was daar opeens toch die mokerslag: een vrije trap van OG vanaf de rechterflank werd bij de eerste paal succesvol ingekopt: 0-1.

Na rust, met een 0-1 achterstand tegen koploper OG en tegen de wind, bleef het jonge VVC heel knap voetballen. Het moreel was niet geknakt. Met invaller Milan van Groenigen voor de licht geblesseerde Remco Timmerman ging VVC op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Van Groenigen werd van richting veranderd. Uit de corner van Redouane Urriagli kwam de bal tegen de hand van een verdediger. De strafschop van Erdem Hanli kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in.

Zelfs die tegenslag werd door VVC goed verwerkt met als beloning vijf minuten voor tijd een doeltreffende vrije trap van Erhan Albayrak: 1-1. Gelet op het spel, de inzet, de veerkracht en misschien ook wel de kansen had VVC zelfs meer verdiend dan het uiteindelijke gelijkspel dat de ploeg van Rory Roubos en Marcel Steffens boekte.

Bij de foto's: Mark de Boer was met zijn snelheid een ware plaag voor de verdediging van OG, Erhan Albayrak scoorde vlak voor tijd de meer dan verdiende gelijkmaker (foto's Ron van der Steeg).