‘Maximaal 125.000 euro voor directeuren van instellingen’

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De directeuren van gesubsidieerde instellingen in Haarlemmermeer zouden niet meer dan 125.000 euro per jaar mogen verdienen. Dat stelden meerdere fracties in de gemeenteraad vorige week tijdens een debat over het subsidiebeleid.

VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers lanceerde als eerste het voorstel een maximum van 125.000 euro ‘all-in’ aan te houden voor directeuren van bijvoorbeeld instellingen als schouwburg De Meerse, Pier K, welzijnsorganisatie MeerWaarde en de openbare bibliotheek. Dat zou betekenen dat dit bedrag inclusief vervoerskosten is en kosten voor pensioenopbouw. Kuipers kreeg voor zijn voorstel steun van andere fracties.

Wethouder Jeroen Nobel van Financiën was echter sceptisch. Het college is wel voorstander van een salarisplafond voor directeuren, maar Nobel zette zijn vraagtekens bij een grens van 125.000 euro, zeker als daarvan nog allerlei kosten moeten worden betaald. De wethouder kreeg bijval van CDA-fractievoorzitter Arie Noomen, die meende dat bij de genoemde grens de inkomenspositie van de directeuren wel erg wordt aangetast.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! gooide de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat je in Haarlemmermeer wel erg makkelijk subsidie kunt krijgen. Een simpel A4-tje is al volgens hem al voldoende. PvdA-raadslid Anne de Rooij reageerde kwaad. Volgens haar stelde Meijer de zaak veel te simpel voor.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie