GroenLinks houdt thema-avond over duurzaamheid

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - GroenLinks houdt op woensdag 2 februari een thema-avond over duurzaamheid in de polder én de wereld. Gast is onder andere architect Joost Valk, die zijn visie geeft over hoe je kunt bouwen zonder dat volgende generaties er last van hebben. De bijeenkomst wordt gehouden in De Nieuwe Silo, Graan voor Visch 14302 in Hoofddop. De eerste spreker begint 20 uur, maar een half uur eerder staat de koffie klaar.

Het verhaal van architect Valk wordt aangevuld door Lieven Andringa, medewerker van het Natuur- en Milieucentrum (NMC) in Hoofddorp die in Hoofddorp-Oost bezig is met een project om de woningbouw aldaar te verduurzamen. Het NMC werkt daarbij samen met het plaatselijke midden- en kleinbedrijf, om ook daar het begrip duurzaamheid bekend te maken.

Andringa besteedt ook aandacht aan wat mensen zelf kunnen doen om hun leven duurzamer te maken. Ook komt een vertegenwoordiger van MeerWind langs om te vertellen over de laatste stand van zaken over het beoogde windmolenpark in het zuiden van Haarlemmermeer.

GroenLinks is blij dat er steeds meer aandacht komt voor duurzaamheid. De partij houdt de bijeenkomst met als doel om aan een breed publiek te laten zien dat duurzaamheid niet lastigs of moeilijk is, maar juist inspirerend en iets dat volop kansen biedt. Het doel van de avond is mensen te laten zien dat er meer mogelijk is op het gebied van duurzaamheid dan ze tot nu toe dachten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie