VVC doet zichzelf tekort tegen DSOV

10 februari 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - "Ik ben vooral blij dat ik nu naar binnen mag", zei interim-trainer Sjaak van den Boogaard uit de grond van zijn hart. "En ja, ik denk dat wij heel blij mogen zijn met een punt. VVC had het zelfs in de laatste seconde nog kunnen beslissen. Bij DSOV ontbrak het heilige vuur vandaag. We houden VVC nu op zeven punten en dat is niet verkeerd."

In de eerste wedstrijd tussen DSOV en VVC namen de Vennepers ook een voorsprong. Maar zelfs een 0-3 voorsprong bleek echter niet genoeg in Vijfhuizen, DSOV trok thuis met 4-3 aan het langste eind. De jonge ploeg van VVC-trainer Rory Roubos beleefde vervolgens een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft maar ook DSOV draait nog niet echt lekker mee in de vierde klasse. Beide teams konden de drie punten dus goed gebruiken: VVC om aan te klampen bij nummer voorlaatst Geel Wit en DSOV om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen.

De omstandigheden waren zonder meer zwaar: de wind raasde met windkracht 8 dwars over het veld, VVC had voor rust bij vlagen de wind in de rug. Na een eerste kopbal van Jevon van Dijk namens DSOV tegen de paal opende Erhan Albayrak in de elfde minuut met een schot vanaf twintig meter de score: 1-0. In de thuiswedstrijd tegen OG had VVC al zelfvertrouwen opgedaan, deze voorsprong was opnieuw een welkome steun in de rug. DSOV kwam voor rust niet vaak in de buurt van VVC-doelman Alwijn Saarloos. Zijn collega Jochum Steur van DSOV kreeg meer werk, onder meer bij een inzet van Ryan McKee. Op slag van rust gleed Roel van Meeteren namens DSOV een voorzet van Jeffrey den Butter net naast. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg was daarom ook verdiend.

Binnen vijf minuten na rust scoorde Jeffrey den Butter uit de draai de gelijkmaker: 1-1. Voor VVC was dat geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, met de veerkracht zat het wel goed. De beloning kwam al snel toen Erhan Albayrak een corner verdiende. Milan van Groenigen trok de bal strak tegen de wind in voor de goal. De half weggewerkte bal werd dankzij een listig balletje van Erhan Albayrak doeltreffend afgerond: 2-1. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg de eerste kans om de wedstrijd te beslissen. Na geknoei in de achterhoede van DSOV besloot Ryan McKee op doel te schieten. Verdediger Emiel Boon kreeg de bal tegen zijn arm en de scheidsrechter gaf een strafschop. De inzet van Erhan Albayrak werd door Jochum Steur gekeerd ten koste van een corner.

Zo bleef het 2-1 en bij deze stand ging DSOV voor het oog toch een beetje plichtmatig op zoek naar de 2-2. VVC loerde op de juiste gelegenheid om te counteren. De gelijkmaker viel na een slecht verwerkte corner van de gasten. Invaller Kasper Faas bracht de bal voor het doel, Ricardo Clay gooide de afgeslagen bal opnieuw de zestien in. Omdat VVC er niet gegroepeerd uit kwam, was er geen sprake van buitenspel. Jevon van Dijk schoot de bal richting doelmond en daar was Emiel Boon nog aanwezig om het laatste tikje te geven: 2-2.

Dé kans op 2-3 was even later voor Jeffrey den Butter die na ingrijpen van Erdem Hanli tegen Jevon van Dijk de bal plotseling voor zijn voeten kreeg. Alwijn Saarloos voorkwam met een prima redding dat de wedstrijd helemaal op zijn kop werd gezet. In de 87e minuut schoot Erhan Albayrak de bal in het zijnet en in de 93e minuut redde Jochum Steur een punt voor DSOV door een even knappe redding op een inzet van Kevin van Vilsteren. Seconden later floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De teleurstelling droop van de gezichten van de VVC-spelers af, de tevredenheid bij DSOV sprak wat dat betreft boekdelen

Bij de foto's: Erhan Albayrak scoorde twee keer voor VVC maar verzuimde de wedstrijd vanaf de stip te beslissen, nder moeilijke omstandigheden knokte vooral VVC voor wat het waard was (foto's Robert Joore).