Isabelle, Laura en Lisanne door naar volgende ronde

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Dat deed Yara niet zomaar. De leerlinge van groep 8 was tot beste voorlezer gekozen van haar school in Rijsenhout en dat betekende dat ze samen met nog meer voorleeskampioenen (er waren zestien deelnemers, waaronder twee jongens) op de eerste rij mocht zitten in de ‘voorleeszaal’ van Bibliotheek Floriande. Met achter de voorlezers een grote groep ouders die al even zenuwachtig leken te zijn. Midden in de zal zat de jury, met pen gereed.

Voorleeskampioen Yara: ‘Spannend om mee te maken’ RIJSENHOUT - Ze is - helaas- geen winnaar, de 11-jarige Yara en voorleeskampioen van de Immanuëlschool uit Rijsenhout. Maar toch kijkt ze met heel veel plezier terug op afgelopen zaterdag. Op die dag las ze in de Bibliotheek Floriande voor uit haar boek Windkracht Merel.

En terwijl de wind om het gebouw gierde, ging ze rustig in de voorleesstoel zitten, boek in haar handen, microfoon voor haar mond en las ze de in haar ogen drie spannendste bladzijden van haar boek voor. “Ik was wel een beetje zenuwachtig”, durft ze later toe te geven. “Maar toen ik eenmaal bezig was met lezen, was dat over. Ik vond het eigenlijk wel goed gaan.”

Dat vond de jury, bestaande uit Paula Israëls (bibliotheek medewerker Floriande), Renzo Koolhaas (leerlingen KSH College) en Josine van den Berg (consulent Leesbevordering) ook. Maar het was alleen net niet goed genoeg om ook te winnen. Dat deden wel de 11-jarige Isabelle in t Zandt (groep 8 van basisschool Wijngaard uit Hoofddorp met Het leven van een loser, vette pech! deel 2), de 10-jarige Laura Landheer (groep 7 van basisschool Bikube uit Hoofddorp met Otje) en de 11-jarige Lisanne Rust (groep 8 van basisschool Bommelstein uit Nieuw-Vennep met Hoe overleef ik de brugklas).

De drie winnaars mogen nu naar de volgende regionale ronde in de bibliotheek van Haarlem. Daar wordt op 30 maart om 14.30 uur in de Bibliotheek Haarlem voorgelezen. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland op woensdag 13 april. Die is in Het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale. Op woensdag 25 mei wordt dan in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht bepaald wie de beste Nederlandse voorlezer is van 2011.

(zie tevens de link: http://www.youtube.com/watch?v=RA7VL2rkCgI)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie