Van Groningen KIOS kijkt na winst weer naar boven

10 februari 2011 om 00:00 Sport

KORFBAL

Het degradatiespook lijkt even verdwenen NIEUW-VENNEP - De korfballers van Van Groningen KIOS hebben dit weekend goede zaken gedaan. Met een 14-11 overwinning op het KIOS-terrein op DOS uit Westbroek is de voorsprong op de twee onderste teams vergroot. In Nieuw-Vennep kan men nu voorzichtig uitkijken naar de 4de plek.

Patrick Blauw: “Het lag eigenlijk wel in de lijn der verwachtingen dat wij vandaag een overwinning zouden pakken. We zijn prima uit de startblokken gekomen na de winterstop. Grote uitblinker werd aanvoerder Gerben Donker met 6 treffers en zeer sterk in de rebound. In de laatste drie minuten konden wij zeer professioneel een 13-11 voorsprong vasthouden en zelfs via een afstandschot van Marjolein Zoet de voorsprong nog verder vergroten tot 14-11.”

Enig minpuntje van de wedstrijd was het tweede gedeelte van de eerste helft. KIOS stond soeverein op een 5-1 voorsprong, maar vervolgens werd het spel slordiger en DOS kwam hierdoor terug in de wedstrijd. Dat leidde dan ook tot een 5-6 achterstand. Een prachtige uitwijkbal van Robin Hulsbos stopte de opmars van de Westbroekers en leverde een 6-6 ruststand op.

“In de rust heb ik de puntjes weer op de i gezet,” gaat Patrick Blauw verder. “Gerben Donker begon met een afstandtreffer en scoorde vervolgens, fraai aangegeven door de lekker pittig spelende Bianca, met een eenhandige doorloopbal. Een schitterende combinatie tussen de licht geblesseerde Aad Witteman (later prima vervangen door Stephan Janszen) en Robin Hulsbos, die scoorde vanachter de korf. Binnen 7 minuten was de stand weer rechtgetrokken stonden we op een 9-6 voorsprong.”

De fout die KIOS in de eerste helft maakte, door slordig te spelen, werd in de tweede helft niet gemaakt. Er bleef geconcentreerd gespeeld en op ieder doelpunt van DOS hadden de Vennepers een treffend antwoord. Met een 14-11 overwinning is het nu tijd om weer naar boven in het rijtje te kijken en komt de vierde plek in zicht.

Scores: Gerben Donker 6x, Robin Hulsbos 3x, Perry Kool 2x, Aad Witteman, Patricia Kroon en Marjolein Zoet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie