DSOV pakt

10 februari 2011 om 00:00 Sport

belangrijk punt

t HANDBAL

VIJFHUIZEN - In de Spaarnehal in Haarlem werd tijdens de wedstrijdbespreking nogmaals benadrukt dat in alle aankomende wedstrijden punten moeten worden gehaald om niet te degraderen uit de 1e klasse. En dat was niet tegen dovemans oren geroepen, want van een 0-5 achterstand tegen US uit Amsterdam kwamen de dames van DSOV terug tot 16-16 eindstand.

DSOV werd in het begin totaal overrompeld door het snelle en fanatieke spel van de Amsterdammers en stond binnen 5 minuten op een 0-5 achterstand. Het duurde dan ook tot in de 7e minuut voordat DSOV enig gevaar kon stichten voor het doel van US. Het was Hanneke Gorter die geen geluk had met haar schot. Ellen Moison had meer geluk en schoot knap 1-5 binnen. DSOV herstelde zich knap en in een sterke fase was het Rianne Muller die raak schoot 2-5. Halverwege de 1e helft was het Hanneke Gorter die vanuit de 2e lijn raak wist te schieten en DSOV naast US zette 5-5. Door een paar slordige foutjes aan de kant DSOV liep US uit naar een 5-9 voorsprong en ging met 7-9 de rust in.

Na de rust gingen de dames van DSOV gelijk op zoek naar de aansluitende treffer en die kwam er ook. Via Hanneke Gorter werd het 10-11, haar 3e doelpunt deze middag. Toch kon US weer uitlopen tot 10-13, maar DSOV raakte niet van slag en halverwege de 2e helft werd Annemieke Stokman goed vrijgespeeld en schoot DSOV naast US 13-13.

Toch was dit van korte duur want US schoot de 13-14 binnen en in de 17e minuut werd een speelster van DSOV met een tijdstraf van het veld gestuurd en de toegekende strafworp werd raak geschoten: 13-15. De dames bleven ook nu rustig en kregen een strafworp mee die Suzanne van Bakkum benutte 14-15. Niet veel later was het Rianne Muller die onreglementair onderuit werd getrokken en een strafworp meekreeg die wederom door Suzanne van Bakkum werd benut. US ging hierna op zoek naar de voorsprong, maar het was keepster Nikita van Wijk die in een 1 tegen 1 situatie een speelster van US weer de baas was en daardoor DSOV in de wedstrijd hield. Drie minuten voor tijd kwam US dan toch weer op voorsprong, door een toegekende strafworp was het Suzanne van Bakkum die de eindstand op 16-16 bepaalde.