The Greenery Hoofddorp boekt dubbele overwinning

10 februari 2011 om 00:00 Sport

basketbal

In twee thuiswedstrijden werden zowel Punch als Wildcats aan de kant gezet. HOOFDDORP - De heren ploeg van BV Hoofddorp heeft een druk weekend achter de rug. In de sporthal van Het Spectrum werd er op vrijdag een 92-51 overwinning op Punch uit Delft behaald. Zaterdag moesten de basketballer weer aantreden en er werd Wildcats uit Nijmegen met 97-77 verslagen.

De wedstrijd van vrijdagavond, tegen de nummer 12 uit de competitie, werd toch wel met wat zorg tegemoet gezien. In de uitwedstrijd had Hoofddorp het nog knap lastig tegen de ploeg uit Delft. Vrijdag speelden ook nog eens Pascal van Alten en Kevin van Duuren niet mee. Daarvoor in de plaats maakte Laurens Bijl weer een zijn opwachting, ook al was dit maar van korte duur. Punch startte de wedstrijd de wedstrijd goed en stond na drie minuten op een 0-8 voorsprong. Hoofddorp liet in die fase verdedigend teveel toe. De keuzes in de aanval waren goed, maar het schortte aan de afwerking.

Het was afwachten voordat de scoringsmachine van Hoofddorp op gang kwam. Bij een stand van 12-15 in de eerste periode kwam het team op stoom. De verdediging werd aangescherpt en Punch kon slechts 10 punten aan het totaal toevoegen. Het gevolg was dat de toegenomen scherpte zich goed in de aanval vertaald, gezien de 31 punten van de Hoofddorpers in deze periode. De wedstrijd was duidelijk gekanteld en met name de driepunters van Jibbe de Goed, Fabio van Hooijdonk en Bas Snijders bezorgde het team uit Delft de nodige hoofdbrekens.

Met een stand van 43-25 en een derde periode waarin 24-14 werd, liet zien dat Hoofddorp scherp was en dat ook bleef. De vierde periode was eigenlijk een formaliteit, de spelers wilden er voor het thuispubliek nog wel vol voor gaan. Dit resulteerde in mooie aanvallen en een goede verdediging met slechts 12 punten tegen. Het slot akkoord was voor Bas Snijders met een verre score in de laatste seconde. De eindstand werd bepaald op 92-51.

The Greenery Hoofddorp geeft Wildcats geen kans

Zaterdag kwam nummer 13 van de competie, Wildcats uit Nijmegen, op bezoek bij BV Hoofddorp. De wedstrijd verliep stroever dan verwacht, waarschijnlijk had Hoofddorp de wedstrijd van de dag ervoor nog in de benen. Pascal van Alten en Kevin van Duuren, ziek en geblesseerd, ontbreken tegen de Wildcats. Nando van Oostrum mocht daardoor zijn opwachting in het team maken.

De Nijmegenaren waren echter niet van plan zonder slag en stoot deze wedstrijd op te geven. Vanaf begin wist het team gemakkelijk de gaten in de verdediging van Hoofddorp te vinden. Omdat dit aan de andere kant ook het geval was en de Hoofddorpers aanvallend iets meer in huis hebben, wist de thuisploeg de periode af te sluiten met een 20-17 voorsprong.

Tevreden waren de Hoofddorpers overigens niet over het vertoonde spel, er moest dus een tandje bij geschakeld worden. Dat lukte aanvallend uitstekend, gezien de 30 punten in de tweede periode, de verdediging liet echter nog steeds teveel toe. Bij rust stond er een voordelige stand van 50-36 op het bord. De ruime voorsprong werd vanaf de 7e minuut geboekt, stand op dat moment 38-34, waarbij Hoofddorp heel scherp speelde. Na de rust was het credo van beide teams simpel, de aanval vierde de boventoon, met als resultaat een score box van 24-23.

In de vierde periode gingen de Hoofddorpers er nog eens vol tegen aan, liet tot de 6e minuut geen score van Wildcats toe, terwijl er 12 punten werden gemaakt. De wedstrijd zat in de pocket, waarmee ook de intensiteit verdween. De ploeg uit Nijmegen mocht nog wat doen aan de eigen punten reeks, waardoor deze periode eindigde met een score van 20-18. Het werd derhalve een ruime overwinning van 94-77 op basis van een uitstekende tweede periode en een goede start van de vierde.